ارزیابی جاذبه های گردشگری و نقش آن در توانمند سازی اقتصاد توسعه روستایی سیستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: CTHG01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رستم صابری فر

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور، خراسان جنوبی، فردوس ، ایران

زهرا پهلوانی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه پیام نور بیرجند

چکیده

گردشگری امروزه به عنوان یکی از مهمترین و پویاترین فعالیت ها در جهان محسوب می شود و نقش مهم و قابل توجهی در احیاء و توسعه مناطق روستایی دارد. سرمایه گذاری در صنعت گردشگری دارای آثار و تبعات اقتصادی، اجتماعی است که می تواند منجر به پایداری مناطق تحت گردشگری به خصوص روستاها شود. دغدغه ی ایجاد و ارتقاء توسعه روستاهای مناطق محروم، برنامه ریزان و سیاست گذاران را بر آن داشته است تا با دقتی مضاعف به ارائه راهکارها، راهبردها و استراتژی های مناسب با شرایط اقلیمی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این مناطق اقدام نمایند. این پژوهش با روش تحلیلی و توصیفی به ارزیابی گردشگری و نقش آن در توانمند سازی اقتصاد توسعه روستایی در منطقه ی سیستان با داده ای کتابخانه ای، اسنادی و میدانی پرداخته است. جامعه نمونه این تحقیق شامل مکان های کوه خواجه، زاهدان کهنه، بی بی دوست، چاه نیمه، قلعه نو و دهان غلامان هستند که با توجه به نظر کارشناسان 80 پرسشنامه تکمیل گردید. وجود بارز این اماکن گردشگری باعث توانمندسازی اقتصادی در زمینه فروش محصولات زراعی و دامی به گردشگران، توسعه ساختاریهای زیربنایی و حمل و نقل روستایی، افزایش درآمد در بین روستائیان مناطق گردشگری، افزایش قیمت زمین، افزایش سرمایه گذاری روستا، افزایش رفاه و کیفیت زندگی مردم، ایجاد و گسترش بازارهای نو برای فروش محصولات باغی- زراعی و صنایع روستایی، تلاش در جهت بهبود وضعیت حمل و نقل روستایی و تأسیس مکانهای اقامتی در روستا شده است، با توجه به آزمون T تک نمونه ای و معنی دار بودن Sig مشخص شد که : ایجاد و گسترش بازارهای محلی، افزایش درآمد، توسعه ساختارهای زیربنایی، حمل و نقل، تأسیس مکانهای اقامتی در روستا بالاترین میانگین را داشتند.

کلیدواژه ها

گردشگری، توانمند سازی اقتصادی، توسعه ی روستایی، سیستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.