موانع و عوامل موثر بر رابطه بین گردشگری و توسعه اقتصادی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES01_372
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 878
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سنجر سلاجقه

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

مهدی جمشیدی گوهرریزی

داشنجوی کارشناسی ا رشد مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

چکیده

صنعت گردشگری به عنوان بزرگترین و متنوع ترین صنعت در دنیا به حساب می آید و در تمامی عرصه ها، چه در سطح ملی و منطقه ای و چه در سطح بین المللی مورد توجه برنامه ریزان دولتی و شرکت های خصوصی قرار گرفته است. بسیاری از کشورها به صورت فزاینده ای به این حقیقت پی برده اند که برای بهبود وضعیت اقتصادی خود باید ابتکار عمل به خرج دهند و در صدد یافتن راههای تازه ای برآیند. آگاهی جوامع از این که گردشگری منبع درآمدی ارزی بسیار مناسب و قابل ملاحظه ای در اختیار اقتصاد یک کشور قرار می دهد، باعث شده است که گردشگری مفهومی بسیار گسترده در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیدا کند و به عنوان یک صنعت تلقی شود از این رو، به منظور تنوع بخشیدن به منابع رشد اقتصادی و درآمدهای ارزی و هم چنین ایجاد فرصت های جدید شغلی در کشور، توسعه صنعت گردشگری از اهمیت فراوانی برخوردار است لذا در این مقاله ابتدا از بررسی رابطه بین گردشگری و توسعه اقتصادی از طریق تحقیقات و پژوهشهای انجام شده پرداخته ایم و با توجه به نتیجه حاصله که صنعت گردشگری نقش بسزایی در توسعه اقتصادی خواهد داشت عوامل اثرگذار گردشگری بر رشد اقتصادی را از جمله کاهش اشتغال خارجیان، خوداتکایی در تولید و عرضه محصولات گردشگری، بزرگ بودن اقتصاد ملی کشور، توسعه یافتگی جامعه و افزایش میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی را برشمردیم و در پایان اهم موانع توسعه گردشگری را که شامل موانع ساختاری، سیاستگذاری، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی می باشد را بیان نموده ایم.

کلیدواژه ها

گردشگری، توسعه اقتصادی، عوامل گردشگری، موانع گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.