بررسی آجرنوشته ی هوته لوتوش اینشوشیناک در موزه ی باستان شناسی شهرکرد
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: TGES01_327
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4072
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی باستان شناسی دانشگاه شهرکرد
چکیده
این آجرنوشته ی ایلامی از جهات مختلف دارای اهمیت فراوان است، که با کشف آن در استان چهار محال و بختیاری اهمیت این استان را در عصر ایلامی نشان می دهد. هدف از انجام این تحقیق از یک سو معرفی موزه ی باستان شناسی شهرکرد به عنوان یک عامل گردشگری در استان و از سوی دیگر درک هر چه بهتر وضعیت اجتماعی در اواخر دوره ی ایلام میانه است. هوته لوتوش اینشوشیناک جانشین شیلهاک اینشوشیناک بود، او پسر ارشد ملکه ناهونته اوتو بوده است. اهمیت این پادشاه ایلام از آن جهت است که همجوم نبوکد نزار به ایلام در زمان او رخ می دهد. او در این کتیبه از چند خدای ایلامی نام می برد که نام بردن از این خدایان به صورت اتفاقی در کتیبه ی ناحیه ی شمال ایلام نبوده است و تماما متناسب با اعتقادات ایلامیان در خصوص مناطق مختلف حکومتشان می باشد. سپس برای برادران و خواهرانش به ترتیب درخواست سلامتی و پیروزمندی می کند. برادران و خواهرانی که به نظر ناتنی اند و فرزندان شیلهاک اینشوشیناک همسر ناهونته اوتو و عموی هوته لوتوش اینشوشیناک هستند. روی کارآمدن هوته لوتوش اینشوشیناک به این دلیل بود که او پسر ارشد ملکه ناهوتنه اوتو بوده است، این امر نشان از اهمیت زنان در عصر ایلامی هم دارد موضوعی که با بررسی این آجر نوشته از جهات مختلف خود را نشان می دهد. در عین حال می توان با بررسی دیگر کتیبه های مربوط به این پادشاه ایلامی قسمت هایی از آجرنوشته را که ناخوانا بوده حدس زده و آن را تقریبا به صورت کامل بازسازی نمود. همچنین در این بررسی می توان تقدم و تاخر کتیبه های مختلف هوته لوتوش اینشوشیناک در سالهای مختلف حکومتش را مشخص کرد. موضوعی که می تواند در تاریخ نگاری ایلام بسیار مهم و مفید فایده باشد.کلیدواژه ها
هوته لوتوش اینشوشیناک، موزه ی باستان شناسی شهرکرد، ایلام میانه، خدای پین ای گیر، ملکه ناهونته اوتومقالات مرتبط جدید
- Comparative Analysis Among UNESCO World Heritage Archaeological Sites , case study Takht-e-Soleyman
- بررسی تطبیقی نقوش سماوی هنر ایران قبل از اسلام و هند باستان
- KPI-Driven Strategies for Enhancing Water-Based Recreation and Sports Tourism
- Measuring Arba'een Pilgrimage Tourism Success: A Comprehensive Analysis of the Top ۱۰۰ KPIs
- Optimizing Service Standards in Seafood Tourism: A KPI-Driven Approach
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.