بررسی ظرفیت ها و محدودیت های صنعت توریسم در نواحی روستایی (مطالعه موردی: بخش تخت سلیمان شهرستان تکاب)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES01_234
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 803
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبداللهی

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور واحد میاندوآب

نسرین سروی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

چکیده

امروزه گردشگری بزرگترین و متنوع ترین صنعت دنیا به حساب می آید. در کشورهای در حال توسعه، گردشگری یکی از منابع اصلی درآمد و در یک سوم کشورهای فقیر، عمده ترین منبع درآمد بوده است. گردشگری روستایی نیز یکی از شاخه های صنعت گردشگری است که با توجه به ظرفیت های طبیعی و فرهنگی موجود در روستاها، می تواند نقش مهمی در تجدید حیات روستاها، ایجاد اشتغال و درآمد برای روستائیان، حفاظت از میراث طبیعی، تاریخی و فرهنگی و در نهایت توسعه یکپارچه و پایدار روستایی داشته باشد. پژوهش حاضر ظرفیت ها و محدودیت های صنعت توریسم در بخش تحت سلیمان شهرستان تکاب را از دیدگاه کارشناسان و صاحب نظران نشان می دهد. این تحقیق از نوع توصیفی – تحلیلی می باشد و به منظور جمع آوری اطلاعات از روش اسنادی و میدانی استفاده شده است. همچنین جهت پاسخ به سوال اصلی این پژوهش از مدل استراتژیک SWOT بهره گرفته شده است. نتایج حاصل شده از این تحقیق نشان می دهد که از نظر کارشناسان مربوطه و صاحب نظران محدوده مورد مطالعه از ظرفیت ها و پتانسیل های بالایی برخوردار است که در صورت فراهم نمودن امکانات رفاهی، خدماتی و اقامتگاهی مناسب می تواند به یکی از کانون های مهم گردشگری در سطح منطقه مبدل گردد.

کلیدواژه ها

صنعت توریسم، ظرفیت ها، محدودیت ها، نواحی روستایی، تخت سلیمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.