تحلیل جایگاه گردشگری در رونق اقتصادی مناطق توریستی (مطالعه موردی: شهرستان سردشت)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES01_197
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 954
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید حیدری مکرر

استادیار دانشگاه زابل

صلاح الدین رحیم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستائی، دانشگاه زابل

مهدیه پورجعفرآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستائی، دانشگاه زابل

فاطمه پورابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستائی، دانشگاه زابل

چکیده

اهمیت گردشگری به عنوان پدیده ای نوین، از ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی – فرهنگی و زیست محیطی قابل بررسی و اهمیت است. شرایط آب و هوایی، طبیعی، جغرافیایی، تاریخی و فرهنگی باعث شده است تا کشور ایران در زمره ی اولین کشورها از نظر قابلیت گردشگری در جهان محسوب گردد. گرچه گردشگری به تنهایی نمی تواند منجر به توسعه کشور شود ولی با ورود گردشگر به تدریج نیاز به تغییر و ایجاد امکانات برای اقامت، جابجایی و سایر فعالیتهای مربوطه، توسعه را نیز در پی خواهد داشت و در درازمدت باعث افزایش امکانات و تاسیسات خواهد شد. اما انزوای جغرافیایی، عدم سرمایه گذاری در مناطق مرزی و نبود آموزش و اطلاع رسانی مناسب از جمله عوامل کلیدی در توسعه نیافتگی شهرهای مرزی کشور به شمار می روند. که در این راستا گردشگری می تواند به عنوان محرک توسعه در این مناطق زمینه ایجاد اشتغال و درآمدزایی را فراهم نموده و راهبردی برای توسعه منطقه ای باشد. شهرستان مرزی سردشت نیز با وجود دارابودن قابلیت های بالقوه و بالفعل فراوان برای جذب گردشگری تا کنون از توسعه اقتصادی نامتوازنی برخوردار بوده است. این مقاله روشی توصیفی – تحلیلی است به شناسایی و تحلیل جاذبه های گردشگری منطقه مورد نظر و نقشی که در توسعه اقتصادی آتی آن خواهند داشت می پردازد. یافته های تحقیق بیانگر وجود جاذبه های توریستی در شهرستان سردشت بوده که در صورت شناخت و برنامه ریزی و مدیریت صحیح آنها می توان به توسعه پایدار اقتصادی در سطح محلی و منطقه ای نایل گردد.

کلیدواژه ها

جاذبه های گردشگری، توسعه اقتصادی، گردشگری، شهرستان سردشت، جایگاه گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.