بررسی نقش گردشگری مذهبی بر توسعه شهری (مطالعه موردی: امامزاده عباس ساری)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1247
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده مسلمی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

رضا لحمیان

استاد یار دانشگاه پیام نور مرکز بابل

چکیده

امروزه صنعت گردشگری در جهان توسعه فراوان یافته است و بسیاری از کشورها از این موقعیت توانسته اند وضعیت خود را تا حد در خور توجهی بهبود بخشند و بر مشکلات اقتصادی خویش از قبیل پایین تر بودن سطح درآمد سرانه، فراوانی بیکاری، کمبود درآمد ارزی و ... فایق آیند. گردشگری مذهبی به عنوان یکی از شاخه های مهم گردشگری با همه اجزا و گونه هایی چون زیارتگاه ها،اماکن مذهبی و ...به سبب ویژگیها و کارکرد های خاص خود توانسته است در متن گردشگری جهان جای گرفته، به طوریکه حوزه نفوذ آن ، سراسر جهان را فرا گرفته است .بر این باور، در تحقیق فراوری، نقش گردشگری مذهبی امام زاده عباس ساری بر توسعه شهری بررسی و راهکارهایی برای توسعه پایدار گردشگری مذهبی ارائه می گردد.این پژوهش از نوع توصیفی _ تحلیلی بوده و جامعه آماری آن کلیه شهروندان شهر ساری در سال 1392 می باشد؛ که از میان آنان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده با بکار گیری فرمول کوکران تعداد 384 نمونه مورد پرسشگری مستقیم قرار گرفته اند. پس از جمع آوری اطلاعات میدانی از طریق ابزار پرسشنامه، روابط بین متغیر های پژوهش از طریق آماره های توصیفی (جدول فروانی، نمودار و ...) و استنباطی (آزمون های همبستگی اسپیرمن و T تک متغیره)؛ در قالب نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفته است. آنالیز انجام شده از طریق آزمون نشان داده بین متغیر های تعریف شده در زمینه تاثیر گذاری قابلیتهای مکان مذهبی امام زاده عباس در جذب گردشگر به شهر ساری و نیز تاثیر مکان مذهبی امام زاده عباس ساری در مولفه های توسعه اقتصادی در سطح 5 درصد و سطح معناداری 0/000 _P رابطه معنا داری وجود دارد. به طوریکه شهروندان، تاثیر قابلیتهای مکان مذهبی امامزاده عباس را در جذب گردشگر به شهر ساری را 80/5 درصد و این تاثیر را در توسعه مولفه های اقتصادی 74/5 درصد متوسط تا خیلی زیاد ارزیابی نموده اند.

کلیدواژه ها

گردشگری، گردشگری مذهبی، اماکن مذهبی، شهر ساری، امامزاده عباس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.