تأثیرمدت زمان اسانس گیری بر بازده اسانس گیاه دارویی Ziziphora clinopodioides

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای گیاهان دارویی شمال کشور
  • کد COI اختصاصی: RCMPNI01_256
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی میرحسینی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد

چکیده

کاکوتی یکی از گیاهان مهم و اسانس دار از خانواده Labiateae با نام علمی Ziziphora clinopodioides می باشد. به منظور بررسی میت اسانس این گیاه، سرشاخه های گلدار این گونه در زمان گلدهی از رویشگاه طبیعی در استان یزد جمع آوری گردید. نکته مهم قابل توجه در پوشش گیاهی گونه مذکور در منطقه بدین صورت بود که در اواخر خرداد تا اوایل تیر به مرور وارد مرحله گلدهی می شود و مدتی طولانی حدود دو ماه از اوایل تی تا اواخر مردا دارای گل می باشد که این ویژگی در گیاهان دیگر منطقه کمتر دیده شد. در ا دامه با شناسایی و تأئید در بخش هرباریوم گیاهی، نمونه جمع آوری شده در شرایط مطلوب نگهداری و خشک گردید. سرشاخه گلدار خشک، آسیاب و به روش تقطیر با آب در زمانهای 1، 2، 3 و 4 ساعت اسانس گیری ا نجام شد. با ا تمام آزمایشات و بررسی نتایج مشخص گردید براساس زمان ا سانس گیری به ترتیب 0/806، 0/746، 1/02 و 0/84 گرم به ازای 100 گرم ماده خشک، اسانس به دست آمده است. از جمله خواص مهم دارویی این گونه برای تقویت معده، دفع درد و ناراحتی های معده کاربرد بسزایی دارد.

کلیدواژه ها

گیاه دارویی، زمان اسانس، کاکوتی، استان یزد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.