اثر عصاره آویشن و متیل جاسمونات بر روی برخی متابولیت های ثانویه و ماندگاری انگور رقم صاحبی (Vitis Vinifera Cv. Sahebi)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای گیاهان دارویی شمال کشور
  • کد COI اختصاصی: RCMPNI01_213
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 788
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ایمانی اقبلاغ

دانشجوی کارشناسی ارشد میوه کاری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد مهدی شریفانی

دانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه گرگان

مهدی علیزاده

استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه گرگان

احد یامچی

استادیار گروه اصلاح نباتات دانشگاه گرگان

چکیده

انگور رقم صاحبی یکی از ارقام با وسعت کشت بالا در منطقه شمال شرق ایران می باشد، که دارای پتانسیل نسبتاً مناسبی جهت انبارداری می باشد. استفاده از مواد نگهدارنده طبیعی نظیر عصاره ها و هورمون های گیاهی جهت انبار مانی میوهها با داشتن عوارض جانبی و خطرات کمتر برای سلامتی انسان در سال هایاخیر مورد توجه اکثر انبارداران و باغداران قرار گرفته است (کاسونی و همکاران. 1998). آزمایش حاضر به منظور بررسی اثرات عصاره آویشن و متیل جاسمونات جهت حفظ خصوصیات کیفی انگور رقم صاحبی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار انجام گرفت. فاکتور اول نوع تیمارها شامل (عصاره آویشن باغلظت 300 میکرولیتر بر لیتر)، متیل جاسمونات با غلظت (0.2 میلی مولار)، شاهد (بدون تیمار) و فاکتور دوم زمان های ارزیابی شامل (0، 15، 30، 45 روز) بود. فاکتورهای مورد اندازه گیری شامل بریکس، قند کل، اسید قابل تیتر و میزان آلودگی های قارچی بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که از نظر میزان اسید قابل تیتر، قند کل و بریکس اختلاف معنی داری بین تیمارها در سطح احتمال 5% وجود دارد. از نظر میزان آلودگی قارچی نیز تیمارها در سطح احتمال 1% معنی دار بودند. نتایج مقایسه میانگین ها نشان داد که تیمار عصاره آویشن در بازه های زمانی 15 الی 45 روز توانست فاکتورهای قابل اندازه گیری را در سطح قابل قبولی نسبت به نمونه شاهد حفظ نماید.

کلیدواژه ها

انگورصاحبی، عصاره آویشن، انبارمانی، متیل جاسمونات، خصوصیات کیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.