اثر کاربرد پودر یونجه بر توزیع فرمهای کادمیوم و سرب خاکها در شرایط غرقابی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI10_741
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1707
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عباس پور

محمود کلباسی

شاپور حاج رسولیها

چکیده

استخراج معادن، ذوب فلزات , لجن فاضلاب و مصرف سوختهای فسیلی بیشترین منابع آلودگی خاک به عناصر سنگین هستند . تجمع عناصر سنگین در خاک، بویژه در زمینهای کشاورزی , امری تدریجی بوده و غلظت عناصر میتواند به سطوحی برسد که امنیت غذایی بشر را تهدید نماید . سالانه هزاران تن از این عناصر که ناشی از فعالیتهای شهری , صنعتی و کشاورزی است وارد خاک میشود . به عنوان مثال سالانه بیش از 38 هزار تن کادمیوم و 1 میلیون تن سرب از منابع مختلف وارد خاک میشود [.1] امینی و همکاران [2] جهت تهیه نقشه آلودگی سرب و کادمیوم، 255 نمونه تصادفی از 6800 کیلومتر مربع خاکهای نواحی استان اصفهان جمع آوری نمودند . آنها دریافتند که بیش از 89 درصد کادمیوم کل خاکها بیشتر از مقدار مجاز کشور سوئیس ( برای کادمیوم و سرب به ترتیب 0/8 و 50 میلی گرم بر کیلوگرم ) بود . برای سرب این مقدار کمتر از 5 درصد بود . به منظور انجام مطالعات طولانی مدت بر روی سینتیک تغییر و تحول مجدد عناصر سنگین در خاکهای مختلف نیاز است تا تحرک و قابلیت دسترسی عناصر سنگین در شرایط غرقاب نظیر باتلاقها و مزارع برنج تعیین گردد تا با مدیریتی صحیح کمترین سمیت برای گیاهان و حداقل پتانسیل آلودگی آبهای زیرزمینی را به دنبال داشته باشد . هدف این تحقیق بررسی غرقابی کردن خاکهای با پ هاش مختلف و افزودن پودر یونجه بر روند تغییرات پتانسیل احیایی و توزیع فرمهای مختلف کادمیوم و سرب در طول زمان نگهداری است .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.