بررسی اثر کودهای آلی و شیمیایی بر روی خصوصیات کمی و کیفی گیاه دارویی زنیان (Carum copticum) در شرایط تنش خشکی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NSBDIAE02_322
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 979
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی، دانشگاه کشاورزی دانشگاه زابل
استاد گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
استاد گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
دانشیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
چکیده
به منظور بررسی تأثیر تنش خشکی و کودهای آلی و شیمیایی بر روی گیاه دارویی زنیان، آزمایشی به صورت کرتهای خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه زابل واقع در پردیس جدید دانشگاه انجام گردید. در این آزمایش سه سطح تنش خشکی شامل آبیاری در 50، 70 و 90 درصد ظرفیت زراعی مزرعه به عنوان تیمار اصلی و شش سطح کود شامل شاهد (عدم مصرف کود)، کود دامی، کمپوست، NPK، دامی NPK+، کمپوست NPK+، به عنوان تیمار فرعی در نظر گرفته شد صفات مورد بررسی شامل ویژگی های کمی ( ارتفاع بوته، تعداد چتر، وزن هزار دانه، وزن بذر بوته، وزن اندام هوایی، عملکرد کل)، ویژگی های کیفی اسانس (درصد اسانس، ع ملکرد اسانس) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد تنش خشکی باعث کاهش عملکرد کمی و کیفی گیاه دارویی زنیان می گردد. با افزایش تنش خشکی در تیمارهای بدون کود، میزان عملکرد بذر، پیکره رویشی و عملکرد اسانس در هکتار کاهش می یابد. از سوی دیگر، کاربرد کودهای آلی و شیمیایی، تأثیرات مثبتی را بر روی ایجاد مقاومت در گیاه برای تحمل شرایط تنش گذاشته و موجب جلوگیری از کاهش عملکرد گیاهی در شرایط کمی آبی می گردد. بیشترین عملکرد اسانس بذر در هکتار، مربوط به تیمار کاربرد کود دامی NPK+ و در شرایط آبیاری در مرحله 70 درصد ظرفیت زراعی بدست آمد که معادل 110/71 کیلوگرم بر هر هکتار بود. همچنین بیشترین میزان عملکرد بذر در هر هکتار، مربوط به تیمار کاربرد NPK و آبیاری در شرایط 70 درصد ظرفیت زراعی و معادل 2918/89 کیلوگرم در هر هکتار بدست آمد.کلیدواژه ها
زنیان، تنش خشکی، ویژگیهای کمی و کیفی، کودمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.