تأثیر نوع شوری خاک بر اختلاف سه روش اندازه گیری گچ در خاک
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
- کد COI اختصاصی: SSCI10_720
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2176
نویسندگان
دانشجوی دکتری گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
عضو هیئت علمی گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
چکیده
گچ به عنوان ترکیب اصلی خاک های مناطق خشک و نیمه خشک می تواند در خاک های شور هم وجود داشته باشد . رفتار ژئوشیمیایی گچ در خاک تحت تأثیر وجود یون ها در محلول خاک می باشد گچ حلالیت نسبتاً بالایی دارد و به راحتی در خاک توزیع می یابد . حلالیت گچ تابعی از درجه حرارت، اندازه ذره و حضور سایر نمک ها در خاک می باشد . بیشترین حلالیت گچ در دمای 30 تا 35 درجه سانتیگراد روی می دهد . نمک هایی نظیر کربنات کلسیم و سولفات سدیم که دارای یون مشترک با گچ هستند، حلالیت گچ را کاهش داده در حالیکه حضور سایر یون ها بدلیل بالا بردن قدرت یونی محلول، حلالیت گچ را افزایش می دهد حضور بیشتر یون کلسیم در مکان های تبادلی خاکهای با شوری کلریدی در مقایسه با خاکهای با شوری سولفاته، تمایل کمتر برای جذب یون های کلسیم حاصل از حلالیت گچ را در پی داشته و . این مسئله می تواند خطای تبادلی بیشتر را در خاک های سولفاته توجیه کندکلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- نقش گیاهان دارویی در درمان بیماری های قلبی : نگاهی به تجارب ایران و جهان
- نقش زعفران در جوانسازی پوست
- پهنه بندی اقلیمی – کشاورزی مناطق دارای پتانسیل کشت زعفران ، با استفاده از تلفیق روش های SLA و GIS
- ارزیابی اثرات محافظتی عصاره متانولی مازو در کاهش آسیب های اکسیداتیو ناشی از آرسنیک
- بررسی بیماری های زراعی و گلخانه ای در منطقه سیستان و روشهای موثر در کنترل و مبارزه با آنها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.