ارزیابی خشکسالی دربخش ایرانی حوضه دجله و فرات
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NCCCIAE02_422
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1014
نویسندگان
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان
چکیده
امروزه شناخت پدیده خشکسالی و کم آبی و برنامه ریزی برای مدیریت آن، بیشتر از قبل مورد توجه جوامع علمی و سیاستگزارانبخش آب قرار گرفته است. مناطق کم آب، سطح وسیعی از کره زمین ازجمله کشور ایران را در بر گرفته اند. حوضه آبریز دجله و فراتبزرگترین حوضه آبریز خاورمیانه میباشد که بخشهایی از چند کشور منطقه را شامل می شود. لذا مطالعه این حوضه یک مسالهپیچیده جغرافیایی سیاسی و اجتماعی است. در این تحقیق به بررسی خشکسالیهای اخیر در بخش ایرانی حوضه دجله و فرات و مناطقاطراف آن پرداخته می شود. به این منظور داده های بارش ایستگاه های واقع در محدوده منطقه مورد مطالعه با طول دوره آماری مشترک مورد استفاده قرار گرفته و شاخص SPI در مقیاس زمانی 3 و 12 ماهه استخراج گردید. نتایج بیانگر وقوع خشکسالی های خفیف و با فراوانی وقوع بالا در منطقه می باشد. ضمن اینکه خشکسالی بسیار شدیدی در منطقه مشاهده نگردیده است. نتایج این تحقیق می تواند در تشخیص دلایل افت سریع منابع آب منطقه و خشک شدن اراضی در مناطق پایین دست حوضه دجله و فرات مورد استفاده محققین و دست اندرکاران مدیریت منابع آب قرار گیرد.کلیدواژه ها
خشکسالی، شاخص SPI، حوضه دجله و فرات، منابع آبمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.