ارزیابی اثر شوری بر فاکتورهای رشدی و کلروفیل در دو ژنوتیپ انگور آذربایجان غربی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCCCIAE02_371
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساناز موسوی پورناکی

ارومیه،دانشگاه ارومیه ، دانشکده علوم ،گروه زیست شناسی

ناصر عباسپور

ارومیه،دانشگاه ارومیه ، دانشکده علوم ،گروه زیست شناسی

چکیده

شوری به عنوان یکی از تنشهای محیطی رشد و عملکرد گیاهان را محدود میسازد .گیاهان با قرار گرفتن در محیط شور بامنفی شدن پتانسیل اسمزی محلول خاک و انباشتگی یونهای سمی نظیر سدیم وکلر صدمه می بینند .در این تحقیق اثر شوربر روی برخی فاکتورهای رشدی و میزان کلروفیل در دو رقم انگور(قره اوزوم و حسینی )در طی دو هفته در سطوح مختلف شوری (0- 25- 50- 100) )مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج آزمایشها نشان دادند که با افزایش سطوح شوری طول ریشه و اندام هوایی و همچنین وزن خشک ریشه و اندام هوایی در هر دو ژنوتیپ کاهش مییابد. همچنین لازم به ذکر است تغییرات القا شده شوری بر محتوای رنگیزه فتوسنتزی ،سبب کاهش میزان کلروفیل a و b در هر دو ژنوتیپ میشود.با توجه به فاکتورهای رشدی و رنگیزه های فتوسنتزی (کلروفیل a و b) به نظر میرسد هر دو ژنوتیپ نسبت به شوری حساس بوده ،اما رقم قره اوزوم عملکرد بهتری نسبت به حسینی دارد.

کلیدواژه ها

انگور،شوری،کلروفیل،تحمل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.