مطالعه اثرات محلول پاشی نانواکسید روی و سولفات روی بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت سینگل کراس 704 در خاک های همراه با تنش شوری (اطراف دریاچه ارومیه)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCCCIAE02_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 741
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریوش رضاپور اوصالو

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی

مهدی تاجبخش

استاد گروه زراعت دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

سیامک عصری رضایی

دانشیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه

علی حسن زاده

دانشیار گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه

چکیده

اثرات محلول پاشی نانو اکسید روی و سولفات روی در مقایسه با افزودن کود روی به خاک بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرتسینگل کراس 704 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه با افزودن روی بهخاک و نیز محلول پاشی سولفات روی بطور معنی داری افزایش یافته و در این میان محلول پاشی نانواکسید روی بیشترین تاثیر رااز خود نشان داد. تجویز روی اثرات معنی داری را بر تعداد دانه در بلال، وزن هزار دانه و بطور کلی بر عملکرد دانه و اجزای آندارد. افزودن روی به خاک توانست تعداد دانه در بلال را در قیاس با کنترل افزایش دهد اما محلول پاشی روی صرفنظر از نوعترکیب مورد استفاده اثرات شدیدتری را از خود نشان دادند. مقادیر روی در دانه و برگ و نیز مقادیر پروتئین موجود در دانه ذرتبه طور معنی داری بدنبال محلول پاشی نانواکسیدروی در قیاس با افزودن این عنصر به خاک افزایش یافتند. نتایج حاصل نشان داد که نانواکسید روی قدرت جذب بالاتری در برگ دارد. به علت شوری خاک در نواحی اطراف دریآچه ارومیه و بالا بودن pH خاک جذب روی برای گیاهان اندک بوده و افزودن کودهای حاوی روی به خاک در چنین شرایطی نمی تواند بر رشد گیاه تاثیر داشته باشد، از این رو محلول پاشی نانواکسیدروی توصیه می شود.

کلیدواژه ها

ذرت سینگل کراس 704 ، نانواکسید روی، عملکرد بیولوژیک، اجزای عملکرد، تنش شوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.