بررسی اثر ترانشه های v شکل جهت کاهش ارتعاشهای محیطی ناشی از حرکت قطار

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JTE-3-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 894
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی اسماعیلی

مسئول مکاتبات، استادیار، دانشکده مهندسی راه آهن، دانشگاه علم وصنعت ایران، تهران، ایران

جبارعلی ذاکری

دانشیار، دانشکده مهندسی راه آهن، دانشگاه علم وصنعت ایران، تهران،

سیدعلی مسیبی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی راه آهن، دانشگاه علم وصنعت، تهران، ایران

چکیده

حمل و نقل ریلی با تکیه بر افزایش بار محوری و سرعت، در سالهای اخیر با پیشرفت قابل توجهی روبرو بوده است. چنان که سروصدا و ارتعاش زمینی ناشی از سیستمهای حمل و نقل ریلی کنترل نشود می تواند تاثیراتقابل توجهی بر مناطق مسکونی و دیگر مکانهای حساس در برابر ارتعاش بگذارد. مرور ادبیات فنی موجود در خصوص کنترل ارتعاشهای ناشی از حرکت قطار بر سازه های اطراف، نشان دهنده آن است که روشهایمتنوعی برای کنترل ارتعاشهای در خطوط ریلی در مسیر انتشار امواج ارتعاشی و همچنین سازه دریافت کننده توسط پژوهشگران گوناگون ارایه شده است. در این بین، از عمده روشهای ارایه شده در منبع و مسیر می توانبه حفر ترانشه در طرفین خط اشاره نمود. با توجه به آنکه در مورد تاثیر شکل ترانشه های کناری بر کاهش ارتعاشها پژوهش مشخصی صورت نگرفته است، بنابراین پژوهش حاضر با تمرکز بر ترانشه باز، به بررسیاثر ترانشه های مثلثی شکل ) پله ای شکل ( در مقایسه با ترانشه مستطیلی در کاهش ارتعاش پرداخته و در آن برای این منظور از مدلسازی پدیده ارتعاش ناشی از حرکت قطار با بوژی MD36 در سرعتهای گوناگون و با روش عددی اجزاء محدود/نامحدود استفاده شده است. نتایج نشان دهنده آن است که کارآیی ترانشه مثلثینسبت به ترانشه مستطیلی معادل، بالاتر است، زیرا بیشینه Ar ) نسبت کاهش دامنه ارتعاش( برای جابجایی نقاط قبل از ترانشه V شکل برای سرعت عبور 80 Km/hr و 120 Km/hr در مقایسه با ترانشه مستطیلی مقادیر کمتری را نشان داده است

کلیدواژه ها

ارتعا شهای زمینی، ترانشه، بارگذاری قطار، روش اجزاء محدود/ نامحدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.