مطالعه اثر ترکیب سیال حفره ساز بر ساختار و کارایی غشاهای الیاف میان تهی PVDF اصلاح شده برای جذب دی اکسید کربن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تکنولوژی های نوین در شیمی و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: TCPCO01_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 767
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا اصل مهدوی

گروه مهندسی پلیمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

امیر منصوری زاده

گروه مهندسی شیمی هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران

چکیده

غشاء الیاف میان تهی پلی وینیلیدن فلوراید اصلاح سطحی شده از طریق فرایند وارونگی فازی خشک- مرطوب ساخته می شود ماکرومولکول اصلاح کننده سطحیSMM) به محلول پلیمری اضافه می شود که به سطح غشاء مهاجرت کرده و به عنوان تشکیل دهنده حفره و اصلاح کننده سطح عمل می نماید. با افزایش درصدSMM اندازه حفره کاهش و تخلخل موثر سطحی الیاف میان تهی افزایش می یابد. نتایجSEM نشان داد که با افزودن 60 درصد دی متیل استامید در سیال حفره باعث حذف پوسته داخلی شده که باعث مهاجرت آسان تر و بیشترSMM به سطح میگردد. در واقع پوسته داخلی که یک مقاومت اضافی را برای نفوذ فراهم میکند حذف شده و در نتیجه تخلخل موثر سطحی و شار نفوذپذیری گاز افزایش مییابد. نتایج نشان دادند که غشا اصلاح سطحی شده عملکرد بالاتری را در مقایسه با غشاهای PVDF اصلاح نشده دارند. غشاء پلی وینیلیدن فلوراید اصلاح سطحی شده، زاویه تماس بالاتری را در مقایسه با غشاء الیاف میان تهی پلی وینیلیدن فلوراید بدون ماکرو مولکولهای اصلاح کننده سطحی از خود نشان می دهد. استفاده از 60 درصد دی متیل استامید در سیال حفره بیشترین عملکرد جذب را نشان میدهد. در شرایط عملیاتی یکسان ماکزیمم شاری برابرmol. m-2. s-1 -5 10×67 بدست آمد که تقریباً131 بیشتر از شار جذب حالتی است که ترکیب سیال حفره آب میباشد

کلیدواژه ها

غشاء الیاف میان تهیPVDF -ماکرومولکول اصلاح کننده سطحی- سیال حفره-زاویه تماس- جذب دی اکسید کربن- تماس دهنده غشایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.