نقد و بررسی سیاست کیفری تقنینی ایران در قبال هرزه نگاری کودکان و نوجوانان در فضای مجازی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس ملی سیاست کیفری ایران در قبال بزهکاری و بزه دیدگی کودکان و نوجوانان
  • کد COI اختصاصی: NCICPC01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2496
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور ضیاییان

دانشجوی دوره دکتری حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه قم

ایمان جهانگرد

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق دانشگاه قم

محمد براتی

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

امروزه هرزه‌نگاری به عنوان یک پدیده که اخلاق و سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد، مورد توجه بیش از پیشبه‌ویژه حقوق‌دانان قرار گرفته است. بحث‌های بسیاری نیز در این زمینه مطرح شده از در بر گرفتن تصاویر واقعی ونقاشی‌های مستهجن در تعریف هرزه‌نگاری گرفته تا تقسیم‌بندی آن به هرزه‌نگاری بصری و سمعی. هم چنین، فضایمجازی با خصوصیاتی چون عدم محصور بودن در زمان و مکان و کنترل ناپذیری، بستر مناسبی برای ارتکاب جرایمیمانند هرزه‌نگاری را به وجود آورده است. امروزه بزهکاران به هرزه‌نگاری کودکان و نو جوانان روی آورده‌اند چرا که اینقشر به دلیل عدم برخورداری از توان دفاعی مناسب در برابر بزهکاران، آماج خوبی برای آنها می‌باشند. از این رو نیزجامعه جهانی و کشورها با وضع قوانین جدید سعی کرده‌اند در این زمینه حمایت بیشتری از کودکان و نو جواناننمایند. قانون‌گذار ایران نیز با تصویب قوانینی چون قانون جرایم رایانه‌ای، گام‌هایی هر چند اندک در این زمینه برداشته است

کلیدواژه ها

سیاست‌گذاران کیفری، فضای مجازی، کودک و نو جوان، هرزه‌نگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.