تاثیر تغییر در کاربری اراضی مرتع و جنگل به زمین زراعی بر آبگریزی آب در خاک

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI10_521
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر ذوالفقاری

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدعلی حاج عباسی

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

تعریف آبگریزی آب در خاک 1 و علل آن طبق تعریف، مقاومت خاک به مرطوب شدن برای دوره های زمانی چند دقیقه ای، چند ساعته و یا بالاتر را آبگریزی خاک گویند [.17] این پدیده می تواند سبب رواناب های شدیدی بعد از یک دوره خشک گردد . آبگریزی توسط خاک عموماً در اثر حضور مواد آلی و مواد هومیکی ایجاد می شود؛ بنابراین دفع آب وابسته به نوع ماده آلی تشکیل شده توسط گیاه می باشد یکی از روشهای اندازه گبری آبگریزی خاکها روش زمان نفوذ آب در خاک ) ).WDPT 2 این روش شامل قرار دادن دو یا سه قطره آب ( توسط قطره چکان پزشکی ) روی سطح خاک و اندازه گیری مدت زمان نفوذ قطره در خاک می باشد . بعلت سادگی این روش، تقریباً همیشه مورد استفاده قرار می گیرد . دبانو (1981) ، دکر و جونگریس (1990) و دکر و ریتسما (1994) از معیاری برای تعیین شدت دفع آب خاک استفاده کردند و آن معیار بدین صورت است که اگر WDPT کوچکتر از 5 s باشد خاک قابل مرطوب شدن، 5-60 s خاک به طور جزئی آبگریز، 60-600 s خاک قویاً آبگریز، 600-3600 s خاک به شدت آبگریز و بیشتر از 3600 s خاک بی نهایت آبگریز است

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.