طراحی سلول خورشیدی میان باندی مبتنی برنانوذرات نقطه کوانتومی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین همایش علمی تخصصی انرژی های تجدید پذیر و پاک
  • کد COI اختصاصی: WINDCONF05_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 651
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین داوودی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته نانو فوتونیک دانشگاه تبریز

کریم عباسیان

دکترای الکترونیک و عضو هیات علمی دانشگاه تبریز

سعیداله گل محمدی

دکترای الکترونیک و عضو هیات علمی دانشگاه تبریز

چکیده

در این مقاله نشان دادیم که برای جذب بالای طیف طول موجهای نور خورشید در سلولهای خورشیدی میان باندی، می توانیم ازنانوذرات نقطه کوانتومی در باند میانی استفاده کنیم. ما ساختار جدیدی برای سلول های خورشیدی میان باندی پیشنهاد دادیم که بر پایه GaAs بوده و ماده سدی این سلول خورشیدی Al0.44Ga0.56Asخواهد بود و نقاط کوانتومی را ماده In0.43Ga0.57As با اندازه های متفاوت برا ی دستیابی به حداکثر جذب طیف نور و هم افزایش بازده بکار برده ایم. طیف جذب برای سلول خورشیدی Al0.44Ga0.56As/ In0.43Ga0.57As با پنج لایه نقطه کوانتومی شامل محدوده طول موج از 350 نانومتر تا 1000 نانومتر بدست آمده که مقدار فاکتور پرشدگی نیز برابر 76% و بازده ساختار سلول خورشیدی طراحی شده برابر 57/22% است.

کلیدواژه ها

سلول خورشیدی ، سلول خورشیدی میان باندی ، سلول خورشیدی چند باندی، سلول خورشیدی میان باندی نقطه کوانتومی ، بازده ، طیف جذب ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.