القای مقاومت به شوری در سلول های توتون بوسیله تنظیم چرخه اوره با انانتیومرهای آمینواسید اورنیتین

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تنش های گیاهی غیر زیستی
  • کد COI اختصاصی: NCPAS01_199
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1058
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی غلامی

دانشگاه شهید بهشتی، پژوهشکده گیاهان دارویی

فائزه قناتی

دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم زیستی،گروه علوم گیاهی

علیرضا فخاری زواره

دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم زیستی،گروه علوم گیاهی

لاله یوسف زاده

دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم زیستی،گروه علوم گیاهی

چکیده

آمینواسید اورنیتین دارای نقش ساختاری در چرخه اوره و بیوسنتز بسیاری از ترکیبات می باشد. به طور کلی انانتیومرهایD آمینواسیدها به عنوان ترکیبات سمی و یا بی استفاده در متابولیسم گیاهان شناخته شده اند. در این پژوهش استفاده از انانتیومرD-اورنیتین به جای انانتیومر طبیعی L منجر به القای بسیار شدید تولید آرژینین، بیوسنتزپلی آمین ها و همینطور مقدار اوره شده است. این امر به همراه اثر این انانتیومر در بهبود رشد گیاه در شرایط تنش همراه بوده است. بررسی متابولومیکس اثرات ترکیب D-اورنیتین روی سلول های توتون ،با استفاده از مطالعه همزمان تغییرات صدها متابولیت ثانویه ، نشان داد که این ترکیب با تنظیم اختصاصی مسیرهای بیوسنتزی به سوی تولید منوساکاریدها و متابولیسم سولفور اثرات خود را در سلول القا می کند. نتایج این پژوهش بیانگر یک اثر کاملا نوین در مورد ترکیبD-اورنیتین بوده و تا کنون در مورد هیچ انانتیومرD دیگری از آمینواسید گزارش نشده است

کلیدواژه ها

اورنیتین،چرخه اوره، انانتیومرهای آمینواسیدها،تنش شوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.