بررسی اثر درازمدت شوری بر میزان پروتئی نهای محلول و فعالیت آنزیم پراکسیداز در دو رقم تو تفرنگی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی تنش های گیاهی غیر زیستی
- کد COI اختصاصی: NCPAS01_076
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 770
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد
اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان
اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان
اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان
چکیده
برای بررسی اثر تنش شوری بر پروتئین های محلول و فعالیت آنزیم پراکسیداز بر دو رقم تو ت فرنگی کردستان و کوئین الیزا آزمایشی طراحی گردید. آزمایش بصورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل 3 سطح شوری 0,40 و 80 میلی مولارNaCl بود. در این دوره محتوای نسبی آب برگ، میزان پروتئینهای محلول و تغییرات فعالیت آنزیم پراکسیداز اندازه گیری شدند. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که با افزایش شدت تنش شوری محتوای نسبی آب برگ و میزان پرودئین های محلول در هر دو رقم توت فرنگی کردستان و کوئین الیزا کاهش یافته است. با طولانی شدن زمان تنش میزان کاهش هردو هم شدید تر گردید. این کاهش در رقم کوئین الیزا بسیار شدیدتر بود. میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز در هر دو رقم بطور معن ی داری در مرحله اول آزمایش در تیمار 80 میلی مولار شوری نسبت به شاهد افزایش یافته است. با افزایش مدت زمان تنش شوری افزایش فعالیت آنزیم پراکسیداز در هر دو رقم در شرایط تنش 40 میلی مولار شوری صورت گرفت . اما در شرایطی که شوری شدید اعمال شد80 میلی مولار) این افزایش فعالیت تنها در رقم کردستان ادامه یافته و در رقم کوئین الزا متوقف و روند نزولی پیدا نمود . براساس این ) نتایج به نظر م یرسد که رقم تو تفرنگی کردستان دارای پایداری بیشتری در برابر شوری باشدکلیدواژه ها
تنش شوری، تو تفرنگی، پروتئین های محلول، پراکسیدازمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.