مطالعه تأثیر تاریخ کشت و آبیاری تناوبی بر راندمان مصرف آب در برنج توده چمپای کامفیروزی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
- کد COI اختصاصی: RCASFT03_637
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 723
نویسندگان
دانش آموخته سابق کارشناسی ارشد گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان، استان فارس- ایران
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ارسنجان، استان فارس- ایران
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید- استان فارس- ایران
چکیده
حدود 75 درصد از کل برنج تولید شده در قاره آسیا از اراضی پست شالیزاری به دست می آید که عموماً تحت آبیاری باروش غرقاب دائم می باشد، این روش از تولید باعث افزایش نیاز واقعی آب مصرفی شده است. به منظور بررسی تأثیر دورآبیاری و تاریخ کشت بر راندمان مصرف آب در برنج، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات با پایه بلوک کامل تصادفی و 3 تکرار اجرا گردید. فاکتور اصلی شامل دور آبیاری و فاکتور فرعی شامل تاریخ کشت بود. بر اساس نتایج حاصل از مقایسه میانگینبیشترین میزان مصرف آب مربوط به آبیاری غرقابی دائم بود. افزایش دور آبیاری از میزان آب مصرفی کاست، به طوری کهکمترین میزان آب مصرف شده مربوط به آبیاری 8 روزه بود. بیشترین آب مصرفی مربوط به کشت در تاریخ 7 تیرماه بود. افزایش دور آبیاری از میزان آب مصرفی کاست، به طوری که کمترین میزان آب مصرف شده مربوط به آبیاری 8 روزه بود. بیشترین آب مصرفی مربوط به کشت در تاریخ 7 تیرماه بود. کشت برنج در تاریخ های 30 و 22 خرداد منجر به مصرف آبکمتری از مرحله آبیاری تناوبی تا مرحله رسیدگی شد. در آبیاری به صورت غرقابی دائم بیشترین مدت زمان ( 106 روز) در دوران رسیدگی وجود داشت که آبیاری 4 روزه با آن تفاوت معنی داری نداشت ( 105 روز). اما آبیاری به صورت 8 روزه کمترین ( 98 روز) مدت زمان را برای رسیدگی دارا بود. بیشترین طول دوره رسیدگی مربوط به برنجهایی بود که در تاریخ 22و 30 خرداد ماه کشت شده بودند و برنج هایی که در تاریخ 7 تیر ماه کشت شدند کمترین دوره رسیدگی را دارا بودندکلیدواژه ها
برنج، تاریخ کشت، آبیاری تناوبی، دوره رسیدگیمقالات مرتبط جدید
- An overview of the role of new technologies in wildlife disease monitoring and tracking
- Rehabilitation of companion animals following orthopedic surgery
- اهمیت جایگزینی کشت گیاه تریتیکاله در مقایسه با یونجه و ذرت در راستای توسعه کشاورزی پایدار در استان فارس
- اثر ضد میکروبی و ضدالتهابی عصاره ریحان و مرزه و بررسی رابطه سینرژیک انها
- گزارش وقوع همزمان آلودگی با جرب سارکوپتس و دمودکس در یک محل پرورش سگ در مازندران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.