بررسی کارایی علف کش های جدید بر کنترل علف های هرز باریک و پهن برگ مزارع گندم
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
- کد COI اختصاصی: RCASFT03_089
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 606
نویسندگان
استادیاردانشگاه آزاد اسلامی واحدفسا
دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا
چکیده
به منظور بررسی کارایی علف کش های جدید در کنترل علف های هرز مزارع گندم،آزمایشی در سال زراعی 89-88 با ده تیمار و چهار تکرار در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در شهرستان خرم بید استان فارس به اجرا در آمد. تیمارها شاملآپیروس (سولفوسولفورون) با دز مصرفی 26.6 و 35 گرم در هکتار به همراه روغن سیتوویت به میزان یک لیتر در هکتار، توتال (سولفوسولفورون + مت سولفورون متیل) با دز 30 و 40 گرم در هکتار به همراه 1250 میلی لیتر سورفکتانت، آکسیال (پینوکسادن) به میزان 400 و 450 سی سی در هکتار به همراه روغن آدیگور و آتلانتیس او- دی (یدو سولفورون+ مزوسولفورون+ مفن پایر دای اتیل) با دزهای مصرفی 1 و1.5 و 2 لیتر در هکتار. اجرای آزمایش در مرحله ی پنجه زنی گندم صورت گرفت و ارزیابی تیمارها در سه مرحلهی 15 و 30 روز پس از سم پاشی و مرحله ی گلدهی علف های هرز با تعیین تراکم و وزن خشک علف های هرز و نهایتاً عملکرد دانه،عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت محصول صورت گرفت. علف های هرز موجود در کرت های آزمایشی شامل خاکشیرDescurainia sophiaچاودار وحشیSecale cereale) یولاف وحشیAvena fatuaو گوش فیلی Conringia orientalisبود. نتایج آزمایش نشان داد که به جز علف هرز چاودار وحشی که کلیهی تیمارهای علف کش تاثیری بر کاهش تراکم و وزن خشک آن نداشتند در سایر علف های هرز موجود در هر سه مرحلهی نمونه برداری، تیمار علف کش دو منظوره آتلانتیس5/1لیتر بعد از وجین دستی در گروه برتر قرار داشت و تأثیر باریک بر گ کش آکسیال با دز 450 سی سی به همراهآتلانتیس5/1لیتر روی علف هرز یولاف در گروه برتر قرار گرفت. تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اختلاف معنی دار در سطح 5 درصد بین تیمارها از نقطه نظر درصد کاهش تراکم، کاهش وزن خشک، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک گیاه زراعی وجود داردکلیدواژه ها
آتلانتیس، توتال، آپیروس ، آکسیال و گندممقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.