نقش اتاق های فکر در سیاست خارجی آمریکا در قبال تحولات سوریه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی آینده پژوهی
  • کد COI اختصاصی: FUTURESSTUDIES02_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا رضاخواه

دانشجوی دوره دکتری علوم سیاسی دانشگاه اصفهان

چکیده

وجود بیش از 1800 موسسه پژوهشی و تحقیقاتی در ایالات متحده تحت عنوان اتاق های فکر این امکان را به سیاستمداران آمریکایی می دهد تا همواره برای بحران های مختلف محتمل و نامحتمل پیش رو ،چه در حوزه سیاست داخلی و چه در حوزه سیاست خارجی، یک برنامه و استراتژی مدون را در اختیار داشته باشند. طرح خاورمیانه بزرگ ، پروژه تغییر رژیم در عراق و یا گزارش اخیر شورای اطلاعاتی آمریکا تحت عنوان گرایش های جهانی 2030 را می توان در همین چارچوب دید. علاوه بر این موضوع از جمله کارویژه های اتاق های فکر، شرکت فعال در فرآیند زمان بر تبدیل یک ایده به یک سیاست یا همان سیاست سازی می باشد. اتفاقی که از یک سو نیازمند طرح خلاقانه یک ایده و قالب بندی مناسب آن برای تبدیل شدن به یک سیاست بوده و از سوی دیگر به نحوه شکل گیری افکار عمومی در آمریکا بستگی دارد. پروژه تغیر رژیم در سوریه از جمله مواردی است که از سال ها پیش ایده آن در میان متفکران و سیاستمداران آمریکایی مطرح و الگوهای مختلفی برای تحقق آن ترسیم شده است. در تحقیق پیش رو تلاش شده تا با بهره گیری از رهیافت نخبه گرایی در عرصه سیاسی و با نگاهی تاریخی، روند تبدیل ایده تغییر رژیم سوریه به یک سیاست اجتناب ناپذیر در چارچوب پنجره احتمالات اورتون مورد بررسی قرار گیرد

کلیدواژه ها

اتاق های فکر، سیاست خارجی آمریکا، سوریه، پنجره اورتون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.