بررسی پتانسیل کانی زایی منطقه خوسف با مدل سازی به روش منطق فازی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی اکتشاف منابع زیرزمینی
  • کد COI اختصاصی: NCEE01_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونا پیشدادیان

کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن، دانشکده معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان

مجتبی پیشدادیان

کارشناسی ارشد پترولوژی، دانشکده زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

ابوالقاسم کامکار روحانی

دانشیار مهندسی اکتشاف معدن، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه شاهرود

چکیده

در اکتشافات سیستماتیک ناحیه ای، مدل سازی پتانسیل کانی زایی در یک منطقه بر اساس تلفیق داده های مختلف مانند زمین شناسی، ژئوشیمیایی، ژئوفیزیک هوایی و نشانه های معدنی شناخته شده در منطقه انجام می پذیرد. در این تحقیق با تلفیق داده ها (زمین شناسی، ساختاری، ژئوشیمیایی) به کمک روش منطق فازی چندین مدل به دست آمد. بر مبنای پارامترهای موثر در کانی زایی منطقه و مدل های اکتشافی، که مدل سازی های نسبتا زیادی برای کانی زایی فلزات به روش منطق فازی به دست آمد، مناطق امیدبخش معرفی گردید. بعد از بررسی مدل ها، که بجز در مواردی کاملا مشابه بودن، در نهایت سه محدوده جهت کانی زایی فلزات سرب، روی، مس، آنتیموان، آرسنیک، قلع، کبالت، بیسموت، کروم، نقره معرفی گردید. که محدوده 1 به عنوان کانی سازی اصلی معرفی می گردد.

کلیدواژه ها

پتانسیل کانی زایی، مدل سازی، روش منطق فازیی، داده های اکتشافی، خوسف، روش GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.