عوامل اجتماعی موثر در توسعه کشاورزی (مطالعه موردی: دهستان زرینه رود جنوبی شهرستان میاندوآب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA01_370
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو انوری

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

محمد ولایی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

چکیده

بخش کشاورزیا یران یکی از مهمترین و تواناترین بخش های اقتصادی کشور است. عدم توجه به توسعه کشاورزی علاوه بر تمام زیان های دیگر موجب عقب افتادگی اقتصادی جمعیت روستایی کشور می شود که پیامد آن محدودیت های زیاد در راه پیشرفت وت وسعه پایدار خواهد داشت برای رسیدن به چنین توسعه ای لزوم توجه به عوامل موثر در مسیر توسعه کشاورزی لازم به نظر می رسد از این رو پژوهش حاضر به بررسی عوامل اجتماعی موثر در توسعه کشاورزی در دهستان زرینه رود جنوبی شهرستان میاندوآب می پردازد. نوع تحقیق کاربردی، روش تحقیق توصیفی - تحلیلی، ابزار گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و میدانی (پرسشنانمه، مصاحبه و مشاهده) بوده، جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های همبستگی اسپیرمن، دوربین واتسون و رگرسیون چندگانه استفاده شده است. قلمرو مکانی این تحقیق دهستان زرینه رود جنوبی شهرستان میاندوآب می باشد و بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت این دهستان در سال 1390 برابر 11285 نفر و همچنین دارای 3172 خانوار بوده است که تعداد 290 خانوار از طریق فرمول کوکران و بر اساس نمونه گیری تصادفی ساده برای انجام تحقیق انتخاب شدند. ضرایب همبستگی به دست آمده نشان می دهد که رابطه مثبت و معنی دار بین متغیرهای بعد اجتماعی و توسعه کشاورزی وجود دارد همچنین بررسی آزمون تصادفی بودن متغیرها با دوربین - واتسون مبین غیرتصادفی بودن آنها بود و در نهایت تحلیل رگرسیون چند گانه گویای آن است که از میان تمام متغیرها متغیرهای رضایت از درآمد بیشترین تاثیر و متغیر مشارکت اجتماعی در فعالیت های روستا کمترین تاثیر را می تواند در توسعه کشاورزی داشته باشند. همچنین با توقویت بعد اجتماعی می توان به توسعه کشاورزی و به ویژه توسعه پایدار در سطح دهستان دسترسی یافت.

کلیدواژه ها

عوامل اجتماعی، توسعه پایدار، کشاورزی، دهستان زرینه رود جنوبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.