مدیریت تلفیقی آفات، روشی برای دستیابی به توسعه پایدار کشاورزی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA01_345
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2117
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین اهواز
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین اهواز
چکیده
استفاده از کود و سموم دفع افات علاوه بر الوده سازی خاک و منابع آب های سطحی و زیرزمینی، باعث فرسایش ژنتیکی و انقراض گونه های جانوری و گیاهی نیز می شود. این فرایندها، تعادل های زیست محیطی و بومی را به تدریج بر هم می زند و پیامدهای خطرناکی را در پی دارد. بر این اساس، توسعه پایدار به منظور مدیریت و حفاظت از منابع پایه و معرفی و بکارگیری پیشرفت های فنی و ساختار تشکیلاتی مناسب در این زمینه، اقداماتی را توصیه می کند. مدیریت تلفیقی افات روشی است که با در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی و جمعیت گونه های موجود از تکنیک های مختلف کنترل استفاده کرده تا تراکم جمعیت آفات یک اکوسیستم در زیر آستانه اقتصادی قرار گیرد. در این روش برای کنترل یک افت، از چند روش کنترل نظیر شیمیایی، بیولوژیکی، زراعی و... به طور توام استفاده شده و تاکید به این است که با به کارگیری تمام روش های ممکن سازگار با یکدیگر بتوان جمعیت آفت را در یک برنامه واحد کنترل و اززبان اقتصادی آن جلوگیری نمود تا عوارض ناشی از این عمل به حداقل برسد. بیشتر فعالیت های مدیریت، فعالیت های طولانی مدت می باشند که از افات را در مقابل خسارت زدن به محصول جلوگیری می کنند در این مقاله ه به روش مروری و با استفاده از منابع مکتوب نوشته شده ابتدا به معرفی روش های کنترل افات و در ادامه به معرفی رویکرد نوین مدیریت تلفیقی آفات درراستای دستیابی به توسعه کشاورزی پایدار، پرداخته شده است.کلیدواژه ها
توسعه پایدار، کشاورزی پایدار، توسعه پیادار کشاورزی، مبارزه شیمیایی، مبارزه بیولوزیک، مدیریت تلفیقی آفاتمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.