بررسی تاثیر مصرف انواع کودها بر عملکرد مزارع زعفران (Crocus sativus) شهرستان کاشمر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA01_334
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 892
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه رحیمی داغی

دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

سهراب محمودی

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

محمدرضا بخشی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

محمدحسن سیاری

چکیده

به منظور ارزیابی روابط بین عملکرد زعفران و میزان مصرف نهاده های تولیدی، تحقیقی در سال 1391 در مزارع زعفران شهرستان کاشمر طرح ریزی شد. این مطالعه در 81 مزرعه دو بخش بالا ولایت و پایین ولایت شهرستان کاشمر اجرا شد. صفات مورد ارزیابی شامل میزان کود دامی و دیگر کودهای آلی مصرفی، کودهای شیمیایی ازته و فسفاته مصرفی توسط کشاورزان و عملکرد مزارعه زعفران مورد مطالعه بود که از طریق پرسشنامه جمع آوری شد. نتایج حاصل از تجزیه رگرسیونی نشان داد در هر دو منطقه مورد مطالعه عملکرد مزارع زعفران دو، سه و چهار ساله به طور معنی داری تحت تاثیر استفاده از کود شیمیایی و دامی مصرفی واقع شده بودند. همچنین در هر دو منطقه عملکرد مزارع زعفران بیشتر تحت تاثیر میزان کود دامی مصرفی قرار گرفتند. عملکرد مزارع پنج ساله در هر دو منطقه فقط تحت تاثر کود دامی مصرفی قرار گرفت. مقایسه ضرایب رگرسیونی بدست آمده از این تحقیق نشان داد که با افزایش سن مزارع زعفران تاثیر پذیری عملکرد زعفران از میزان کود دامی مصرفی بیشترش ده و اثرگذاری کودهای شیمیایی مصرفی بر عملکرد کمتر شده است. این تاثیر می تواند ناشی ایز آزاد شدن تدریجی عناصر غذایی از کود دامی و تامین نیازهای غذایی گیاه و بهبود حاصلخیزی و ساختمان خاک باشد.

کلیدواژه ها

کود دامی، کودهای شیمیایی، کود آلی، گیاه دارویی، زعفران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.