اثر تنش خشکی ناشی از سطوح مختلف محلول پلی اتیلن گلیکول بر مولفه های جوانه زنی بذر زوفا (Hyssopus officinalis L.)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA01_243
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1274
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشگاه شهرکرد
استادیاری گروه علوم باغبانی دانشگاه شهرکرد
چکیده
تنش خشکی مهم ترین عامل ناتوانی بذور برای جوانه زنی می باشد لذا پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر سطوح مختلف تنش خشکی بر جوانه زنی بذور زوفا، در قالب طرح پایه کاملا تصادفی انجام پذیرفت. در این آزمایش سطوح مختلف محلول پلی اتیلن گلیکول 6000 با پتانسیل های اسمزی (صفر (آب مقطر)، 0/3-، 0/6-، 0/9-، 1/2- و 1/5- مگاپاسکال) در چهار تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. هر تکرار شامل یک پتری دیش حاوی کاغذ صافی واتمن بدون خاکستر و 30 عدد بذر ضدعفونی شده توسط محلول قارچ کش بنومیل بود. در ضمن جهت اعمال تیمارها به مقدار 10 میلی لیتر از محلول ها به کار برده شد. پتری دیش ها توسط پارافیلم شفاف درزگیری و سپس به مدت 14 روز اتاقک رشد تحت دمای 21+-2 درجه سانتیگراد و دوره فتوپریودی هشت ساعت تاریکی 12 ساعت روشنایی با لامپ های فلورسنت نگهداری شدند. شاخص پنبه بذر، میانگین سرعت جوانه زنی، درصد جوانه زنی، ارتفاع گیاهچه، طول ریشه چه و ساقه چه برای هر تیمار اندازه گیری شد. نتایج آزمایش نشان داد که شاخص های مورد آزمون در سطوح مختلف خشکی دارای اختلاف معنی داری بودند و با افزایش تنش خشکی روند کاهشی را در پیش گرفتند با افزایش تنش خشکی تا 0/6- مکاپاسکال طول ریشه چه نسبت به شاهد افزایش یافت. بنابراین با اعمال تنش خشکی بین 0/3- تا 0/6- مگاپاسکال در مرحله جوانه زنی زوفا می توان موجبات بهبود خصوصیات جوانه زنی بذر را فراهم نمود. به عبارت دیگر زوفا با ایجاد سازوکارهای سازشی نظیر تولید یک سیستم ریشه ای نسبتا طویل در حدی که بتواند به طرز موثری از منابع استفاده نماید، متحمل به تنش خشکی می باشد.کلیدواژه ها
پلی اتیلن گلیکول، تنش خشکی، جوانه زنی بذر، ریشه چه، زوفامقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.