بررسی نقش مدیریت بهینه آب بر کاهش روند بحران آب در جهت توسعه پایدار کشاورزی ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA01_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 769
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه ابراهیمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه زابل

محمد نهتانی

استادیار گروه آبخیزداری دانشگاه زابل

حسین صادقی مزیدی

دانشجوی دکترای آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان

سمیه ابدام

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه یزد

چکیده

رشد روز افزون جمعیت توسعه اراضی کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک جهان گسترش صنایع، توزیع ناهمگون زمانی و مکانی آب شیرین به لحاظ کمی و محدودیت ها و مشکلات روز افزون کیفی منابع آبی، در بسیاری از کشورها تامین آب مطمئن را به یکی از چالش های اساسی در قرن حاضر تبدیل نموده است. توجه به کلیه منابع آبی از اهمیت بالایی برخوردار است که این امر در قالب مدیریت بهینه منابع آبی قابل اجرا خواهد بود مدیریت بهینه منابع آبی ضمن جبران برخی از کمبودها باعث افزایش ذخیره منابع آبی موجود حداقل نمودن اثرات منفی، استفاده مجزا از منابع و مدیریت موثر و بهینه آب می شود از این رو در جهت حرکت به یک بهینه سازی مطلوب در این زمینه نیازمند اعتلای جایگاه مدیریت آب در نظام برنامه ریزی کشور، ظرفیت سازی برای اعمال مدیریت نهادینه کردن تمرکز زدایی، اصلاح ساختار مدیریت آب و اعمال مدیریت حوضه ای و ارتقای مدیریت آب در تقاضا و تدابیر غیرسازه شرایط اضطراری (سیل و خشکسالی) می باشد از این رو در پژوهش حاضر به بررسی بحران ها و چالش های مدیریت منابع آب در ایران در راستای تحقق توسعه پایدار کشاورزی می پردازیم روش تحقیق در پژوهش حاضر توصیفی - تحلیلی و برگرفته از منابع و اسناد کتابخانه ای معتبر می باشد که در نهایت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

ایران، بحران، چالش، توسعه پایدار کشاورزی، مدیریت بهینه، منابع آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.