پتانسیل سنجی بازیافت کاغذ و مقوا از زباله های شهر کرمان و ارزیابی جنبه های اقتصادی آن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME03_794
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید امیرسبتکی

دانشجوی کارشناسی، گروه محیط زیست، دانشگاه بیرجند

محمد رضا رضائی

عضو هیئت علمی گروه محیط زیست، دانشگاه بیرجند

محمد حسین صیادی

عضو هیئت علمی گروه محیط زیست، دانشگاه بیرجند

چکیده

از مشکلاتی که در چند دهه ی اخیر درکشورهای در حال توسعه به وجود آمده است پدیده ی شهرنشینی و به تبع آن مصرف گرای است که در نتیجه میزان زباله های شهری افزایش یافته است. ازجمله زباله های شهری می توان به کاغذ و مقوا اشاره کرد که بدون توجه به بازیافت آن را در محیط رها می کنند و باعث مشکلات زیست محیطی زیادی شده است که بازیافت آنها به نوبه ی خود باعث کاهش مصرف انرژی، صرفه جوی در مصرف آب، کاهش آلودگی هوا و از همه مهمتر جلوگیری از بین رفتن گیاهان می شو . در این مطالعه به بررسی وضعیت تولید کاغذ و مقوا و سرانه ی کاغذ مصرفی هر شهروند کرمانی در سال 1389 و جنبه های اقتصادی و زیست محیطی بازیافت کاغذ می پردازیم. اطلاعات از سازمان بازیافت، شهرداری کرمان جمع آوری و مطالعه مقالات، کتب مختلف و شواهد میدانی انجام گرفته است. جمعیت شهرکرمان در سال 1389 برابر با 515114 هزار نفر و مقدار زباله جمع آوری شده در این سال برابر با 61/125635تن بوده است. سرانه تولید روزانه ی کاغذ و مقوا هر فرد 59 گرم در روز محاسبه شد که جمعا 55/11255 تن کاغذ و مقوا جمع آوری شده است. که در صورت بازیافت از قطع 95672 اصله درخت در سال جلوگیری شود که سالانه 574033 کیلوگرم اکسیژن تولید کند و معادل 914977364 ریال پس انداز کرد و این در حالی است که افراد زیادی را مشغول به کار خواهد کرد.

کلیدواژه ها

مواد زاید جامد، کاغذ و مقوا، بازیافت، صرفه جویی اقتصادی، حفظ منابع طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.