توسعه شهری در راستای ایجاد شهر سالم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME03_698
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز اکبری

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه خوارزمی،

شهناز اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد مردم شناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی،

چکیده

در سال 1987 سازمان بهداشت جهانی، با قرار دادن سلامت در دستور کار خود تصمیم به ایجاد شهر سالم برای توسعه بهداشت عمومی در سطح شهرها و بالخص محله ها گرفت تا با استفاده از مشارکت اجتماعی به حل مسائل زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی شهر خود بپردازند. بدیهی است از ضروریات ایجاد یک شهر سالم باز زنده سازی محیط های شهری آسیب دیده به جهت ارتقاء سلامت جسم و روح و حفظ محیط زیست شهری، ایجاد و بسط عدالت اجتماعی و فراهم نمایی فرصت ها بهتر برای شهروندان و ایجاد اشتغال زایی برای آنان می باشد.این پژوهش برای پاسخگویی به گسترش نقش مسئولین، تشویق و ترغیب مردم به مسئله محیط زیست شهری در مقوله ایجاد شهر سالم، با توجه به رویکردهای اشاره شده و با بررسی و تحلیل مدارک جمع آوری شده در این خصوص می باشد. هدف اصلی این پژوش ارائه راهکاری برای دستیابی به محیط زیست شهری پایدار و بهبود توسعه شهری در قالب توسعه مشارکت نهادهای دولتی و مردمی، تحت عنوان شهر سالم است.به تجربیات کشورهایی از جمله پرتغال و بانکوک در خصوص اجرای برنامه شهر سالم پرداخته شده است. سپس به بررسی سه محله در تهران(لواسان، سیزده آبان و فرحزاد)می پردازیم. در فرآیند دستیابی به هدف نخست ویژگی های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی به عنوان مهمترین شاخص های شهر سالم شناسایی و سپس با ارزیابی های توقعات و نظرات مردمی و مسئولین در برخورد با مسایل فوق، توسط نرم افزار Spss و آزمون خی دو نتایج راهبردی ارایه شده است.

کلیدواژه ها

شهر سالم، شهر تهران، رویکرد اجتماعی، رویکرد اقتصادی، رویکرد زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.