بررسی نگرش کشاورزان جنوب استان آذربایجان غربی در مدیریت خاک و اراضی کشاورزی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME03_689
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل معروفی

دانشجوی دکتری توسعه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران.

چکیده

هدف از این تحقیق، بررسی نگرش کشاورزان جنوب استان آذربایجان غربی در مدیریت خاک و اراضی کشاورزی می باشد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی از لحاظ سطح مطالعه و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات میدانی و اسنادی می ‌باشد. روش تحقیق از لحاظ ماهیت، توصیفی- پیمایشی، و به لحاظ اینکه به بررسی متغیرهای مورد نظر تحقیق می پردازد توصیفی- همبستگی و ابزار تحقیق پرسشنامه می باشد. به منظور بررسی روایی ابزار تحقیق، از نظرات اساتید راهنما و مشاور کمک گرفته شد و جهت سنجش پایایی پرسشنامه از آزمون مقدماتی استفاده شد. 30 پرسشنامه بین کشاورزان توزیع و میزان آلفای کرونباخ حاصل 81/0 به دست آمد. جامعه آماری مورد مطالعه در این تحقیق شامل کشاورزان جنوب استان آذربایجان غربی می باشد. حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای به عنوان نمونه های آماری تعیین شد. برای تعیین حجم نمونه جامعه آماری از جدول کرجسی و مورگان استفاده شده است. که بر این اساس 200 نفر برای کشاورزان تعیین شده است.ضریب همبستگی محاسبه شده بین متغیرهای مستقل با متغیر وابسته توسط پاسخگویان کشاورز، دارای رابطه مثبت و معنی دار در سطح 1 درصد می باشند. بنابراین با 99 درصد اطمینان می توان بیان کرد که بین متغیرهای مستفل مشخص شده تحت عنوان عوامل محیطی- زیرساختاری، عوامل اجتماعی- فرهنگی و عوامل آموزشی- ترویجی، با متغیر وابسته نگرش کشاورزان نسبت به روش های اصولی مدیریت خاک زراعی دارای رابطه مثبت و معنی دار بودند. نتایج نشان می دهد که حدود 66 درصد از تغییرات مربوط به متغیر وابسته نگرش کشاورزان نسبت به روش های اصولی مدیریت خاک زراعی توسط متغیرهای ذکر شده صورت پذیرفته است.

کلیدواژه ها

نگرش، مدیریت، خاک، اهمیت منابع، استان آذربایجان غربی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.