انتقال تکنولوژی‎های پاک زیست محیطی زمینه ساز توسعه پایدار کشورهای درحال توسعه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME03_598
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 759
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سغید قربانپرست

کارشناسی ارشدمهندسی صنایع محقق سازمان صنایع هوایی

اسماعیل مرادی

کارشناسی ارشدمدیریت تکنولوژی

امین الله محمدی

کارشناسی ارشدمدیریت اجرایی

چکیده

امروزه با وجود مقوله جهانی شدن اهمیت دستیابی به تکنولوژی جدید برای کشور‌های در حال توسعه برکسی پوشیده نیست. سازمانها پیوسته در حال تلاشند که به تکنولوژی‌های جدید دست یافته و از این طریق از رقبای خود در بازار پیشی بگیرند. به همین دلیل توسعه تکنولوژی و به تبع آن انتقال تکنولوژی همواره مطرح بوده و از اهمیت خاصی برخودار است. یکی از استراتژی‌های نوین انتقال تکنولوژی بهره‌گیری از روش جدیدی تحت عنوان روش توسعه پاک (CDM) می باشد. هدف از انجام این پژوهش، لزوم شناخت بهتر عملکرد تکنولوژی های پاک زیست محیطی و همچنین زمینه سازی توسعه تکنولوژی-های پاک تر برای کشورهای در حال توسعه است. انتقال تکنولوژی های پاک زیست محیطی از عملیاتی شدن روش توسعه پاک در کشورهای در حال توسعه، باعث انتفاع از روش توسعه پاک پروتکل کیوتو می گردد. این امر منجر به سرمایه گذاری خارجی و رضایت مندی دوستداران محیط زیست در کشور میزبان تکنولوژی پاک زیست محیطی گردیده و همچنین امکان صدور تکنولوژی های سازگار با محیط زیست را در کشورهای صنعتی و پیشرفته فراهم می آورد. از اینرو هدف از اجرای پروژه-های روش توسعه پاک، کمک به کشورهای در حال توسعه در دستیابی به توسعه پایدار از طریق انتقال تکنولوژیست. زیرا انتقال تکنولوژی روش توسعه پاک ترکیبی در کشور سرمایه گذار باعث، انتقال دانش فنی و تکنولوژی و بهبود وضعیت تکنولوژی های موجود، کاهش اثرات زیست محیطی منطقه ای، افزایش اعتبار مالی و ایجاد ظرفیت در کشور میزبان، ایجاد فرصت های شغلی، درآمدزائی و در نتیجه منجر به توسعه پایدار کشورهای درحال توسعه می گردد

کلیدواژه ها

پروتکل کیوتو، روش های انعطاف پذیر، انتقال تکنولوژی از طریق روش توسعه پاک، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.