گردشگری مذهبی راهی در جهت توسعه پایدار (اهداف،آثار، چالشها)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME03_575
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 666
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه آقاجانی

دانشجوی دکتری علوم اقتصادی دانشگاه علامه طباطبائی

فاطمه قربانی رنجبری

کارشناسی ارشدتربیت اسلامی

احمد آقاجانی

مهندس برق کارشناس اقتصادی

چکیده

اگر گردشگری رااز منظراقتصاد مطالعه کنیم بایکی از سودآورترین صنایع درعرصه بین المللی و یکی از صنایع تاثیرگذار در حیطه محیط زیست روبروییم. صنایعی مانند صنایع نفت و گاز که عمده درآمدهای کشورمان را تامین میکنند صنایع آسیب رسان به محیط زیست پیرامونمان بوده و بحث توسعه پایدار را به چالش می کشانند، در حالیکه صنعت گردشگری دارای اثرات مخرب بسیار اندک بوده و بسیار بیشتر از آن صنایع درآمدزایی دارد. همچنین موضوع سیاحت و جهانگردی درفرهنگ وتمدن اسلامی با اندیشه وباور مسلمین پیوندی محکم دارد. با مطالعه دقیق و موشکافانه آیات قرآن و روایات ائمه اطهار (ع) مشاهده میکنیم جغرافیا،تاریخ‌گردیوزیارتهموارهموردتاکید دین اسلام بوده است. از این رو ضروریست اهمیت صنعت گردشگری (گردشگری مذهبی) رادرگستره فرهنگ اسلامی بررسی کرده مفاهیم، ویژگی ها، اهداف و آثار آن را مورد بررسی قرار دهیم. ودرنهایتراهکارهاوتدابیرلازمازسویایرانبهمنظوربهرهگیریازفرصتهایگردشگریمذهبیجهتافزایشدرآمدهایناشیازصنعتجهانگردی مذهبی درایران به عنوان یکی از بهترین راه هایخارجشدنازاقتصادتک‌محصولینفت بیانخواهدشد تا با بهره مندی از این صنعت بتوان محیط زیست پیرامون را برای نسل های آینده حفظ و نگهداری نمود.

کلیدواژه ها

اقتصاد محیط زیست،گردشگریمذهبی،عوامل موثر بر گردشگری مذهبی،توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.