تدوین و تحلیل اهداف عملیاتی، جهت ارتقاء کیفیت محیطی محلات مسکونی کلانشهرها، با استفاده از مدل‌های تحلیلیSWOT و ANP. نمونه موردی:کلانشهر تبریز

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME03_462
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 822
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید عطاری گرگری

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه شهرسازی، قزوین، ایران

ناصر براتی

دکتری - شهرسازی، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی ) ره ( قزوین.

چکیده

تجربه نشان داده است که، موفق‌ترین اهداف و سیاست‌ها، در مرحله اجرا، آنهایی هستند که از طرف مردم، مدیریت شهری و دولت مرکزی در مورد آنها توافق و تفاهم وجود دارد. در پژوهش حاضر سعی می‌شود، برای دستیابی به اهداف عملیاتی توسعه پایدار محیط‌های شهری، همه جناح‌ها و گروه‌های ذی‌نفع، ذی نفوذ، ذی مدخل، ذی ربط و ذی صلاح به نوعی مشارکت کرده و برای آینده شهر تصمیم بگیرند، تصمیمی که تبدیل به راهبردها و برنامه‌‌های عملیاتی خواهد شد. رویکرد استراتژیک در زمینه ارتقاء کیفیت محیطی کلانشهر تبریز بر پایه همین مبانی تئوریک و بر اساس مشارکت دادن مردم در پیشبرد آن، در راستای رسیدن به چشم‌انداز توسعه‌ای تبریز1404، مدنظر قرار گرفته است. ابتدا بر اساس ماتریس‌های SWOT راهبردها تدوین گشته و سپس اهداف عملیاتی از درون آنها استخراج می‌شوند و بعد از آن بوسیله مدل تحلیل شبکه‌ای ANP تحلیل می‌گردند. محلات مورد مطالعه در این تحقیق جهت جمع‌آوری اطلاعات و داده‌های مورد نیاز، از میان محله‌های مسکونی کلانشهر تبریز و به تفکیک مناطق ده‌گانه شهرداری و با کمک نظرات کارشناسانه و از هر منطقه یک محله انتخاب شده‌اند. در نهایت می‌توان مشاهده نمود که راهبرد استقرار مدیریت بحران شهری متخصص و کارآمد و کسب سطح بالایی از آمادگی جهت مقابله با حوادث غیر مترقبه و برنامه عملیاتی‌ افزایش اقدامات پیشگیرانه و عکس‌العمل سریع پس از حوادث، با تشکیل نظام یکپارچه مدیریت بحران شهری با کسب بیشترین وزن در میان سایر راهبردها و اهداف عملیاتی در رتبه نخست الویت اقدام قرار می‌گیرند.

کلیدواژه ها

کیفیت محیطی، محله، راهبرد، رتبه، کلانشهر تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.