مقایسه روش های مختلف اندازه گیری گچ در برخی خاک های اصفهان

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI10_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4063
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه یغمائیان

دانشجوی دکتری گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد

جواد گیوی

عضو هیئت علمی گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد

چکیده

وجود کانی گچ در خاک بر بسیاری از خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و مینرالوژیکی خاک و در نتیجه جنبه های مدیریتی، طبقه بندی و ارزیابی اراضی تأثیر می گذارد . همچنین گچ به عنوان اصلاح کننده خاک های سدیمی عمل کرده و برای اجرای برنامه های اصلاحی بدون اطلاع از میزان گچ خاک نمی توان وارد عمل شد برای اندازه گیری کمی و کیفی میزان گچ خاک، روش های مختلفی بر اساس اندازه گیری یون های حاصل از حلالیت گچ در آب و محلول های الکترولیت، حذف مولکول های آب تبلور گچ در اثر حرارت و یا نحوه پراش پرتوهای ایکس وجود دارد که هر کدام از این روش ها محدودیت های خود را دارا می باشند در اغلب آزمایشگاه های خاکشناسی ایران روش معمول اندازه گیری گچ، روش استون می باشد که بدلیل تأثیرپذیری آن از عواملی چون غلظت املاح، درجه حرارت و اندازه ذرات و همچنین انتخاب نادرست نسبت آب به خاک و عدم انحلال کامل گچ در عصاره، اندازه گیری دقیق آن اشکالات زیادی را به همرا دارد . لذا شناسایی روش های بهتر و دقیق تر اندازه گیری گچ با توجه به اقلیم کشور و گسترش تشکیلات گچی در آن از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.