برآورد تخلفات تخریب ده ساله جنگل های ورنمد و چم تکله در منطقه الشتر لرستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME03_244
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 971
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا کاکولوند

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه مازندران دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

محمدرضا پورمجیدیان

دانشیار گروه جنگلداری دانشگاه ساری دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

حمید جلیلوند

دانشیار گروه جنگلداری دانشگاه ساری دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

اسد یاراحمدی

دانش آموخته سنجش از دور

چکیده

شناخت عوامل تخریب منابع طبیعی از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین ضرورت دارد که این عوامل به صورت علمی و دقیق موردبررسی قرار گیرد. این تحقیق در سه منطقه جنگلی ورنمد، ژیریان و چم تکله شهرستان الشتر با هدف شناخت بیشترین عوامل تخریب درطول روند ده ساله برحسب برآورد تعداد تخلفات تخریب در منطقه با مطالعه پروندههای مختلف در اداره منابع طبیعی و مصاحبه با کارشناسان حقوقی و حفاظتی صورت گرفت. پس از تجزیه و تحلیل دادهها، نتایج نشان داد که بیشترین جرائم صورت گرفته در غالب مادتین 44و42و48و55میباشد؛ که مادههای 22 و28 و 55 بیشترین عامل تخلف در تخریب منطقه بوده است. میزان تخریب در طول روند ده ساله در سطح 0/03درمنطقه درسطح 0/03 و برحسب مادههای قانونی مصوب و اجرایی در سطح0/002درصد ارتباط معنی داری وجود دارد ومقایسه میانگین ها حاکی از آن بود که ماده 22 با تعداد 22 مورد تخلف بیشترین عامل تخریب در منطقه و در طی روند بیشترین تخلفاتمربوط به سال 82 بود. به طوری که در طی دوره در مناطق مورد مطالعه 8228 اصله نهال و77/66هکتار اراضی جنگلی از بین رفته و به سایر کاربریها تبدیل شده که بیشترین مساحت مربوط به جنگلهای ورنمد با مساحت35/50هکتار میباشد. همچنین نتایج نشان دادند که در منطقه تخریب شدید صورت گرفته عاملین تخریب بیشتر، مردم روستاهای جنگلنشین به دلیل فقر و نداشتن درآمد کافی برای امرارمعاش و زندگی روزمرگی، بودند

کلیدواژه ها

اراضی، جرائم، کت زدن، ماده جرایم منابع طبیعی، تخریب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.