مطالعه موردی : بررسی عملکرد پسماند صنعتی در یک پالایشگاه گازی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME03_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن حق پرست خانکهدانی

کارشناس ارشد مهندسی شیمی محیط زیست دانشگاه آزاد تهران شمال

محمد مسعودنیا

ریئس واحد HSE پالایشگاه چهارم پارس جنوبی

محمد کشوری

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی - HSE واحد اهر

چکیده

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با تولید روزانه نزدیک به 520 میلیون متر مکعب گاز از بزرگترین شرکت های تولید کننده گاز در کشور می باشد که با توجه به گستردگی مجتمع و به بهره برداری رسیدن10 فاز و به بهره برداری رسیدن 14 فاز دیگر در آینده نزدیک ومتعدد بودن بخش های مختلف و تولید حجم انبوه پسماند ، ضایعات صنعتی (چوبی و فلزی و پساب و پسماندهای پالایشگاهی وتولید لجن های هیدروکربنی) و با توجه به سیساست افزایش تولید در تولید پایدار مسلما پسماند بیشتری نیز تولید خواهد شد که ازاین رو بیشتر مواردی که توضیح داده شد این گونه ضایعات آثار مخرب زیست محیطی زیادی به دنبال خواهد داشت که هم از نظر زسیت محیطی و زیبایی محیط و با توجه به شاغل بودن حدودا 50000 نفر در منطقه با عث آلودگی محیط و آلودگی بهداشتی وامراض مختلف در بلند مدت پرسنل به دنبال خواهد داشت. امروزه کاهش این آثار که از بزرگترین چالش های فرا روی مجتمع می باشد از اهدافی است که بر توسعه و تولید پایدار تاثیر گذار می باشد. پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی یکی از پالایشگاههای پیشتاز در رعایت مسایل زیست محیطی و HSE و انتخاب این پالایشگاه به عنوان پالایشگاه گازی برتر HSE در صنعت گاز کشور به منظور اجرای صحیح و اصولی در مدیریت پسماند صنعتی اقدامات شایسته ای انجام شده است. در این مقاله به بررسی کنونی مواد زاید جامد صنعتی و ارایه راهکارهای عملی و مناسب در راستای مدیریت و بهینه سازی پسماند های مواد زاید جامد صنعتی پرداخته شده است. در همین راستا تمامی مواد زاید تولیدی و پسماندهای پالایشگاه شناسایی وبا ارایه راهکار مناسب جهت مدیریت و برنامه ریزی آنها به تریب برنامه ریزی مدون و واگزاری به قسمتهای مختلف جهت پیاده سازی و اجرا در این مقاله بررسی شده است. که با اجرای صحیح مدیریت مواد زاید جامد ضمن امکان فراهم آوردن کاهش مصرف میزان مواد زاید جامد و بازیافت آنها می توان از آلودگی محیط زیست وجلوگیری کرد وسود قابل توجهی از فروش مواد زاید جامد نصیب شرکت نمود.

کلیدواژه ها

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی،پالایشگاه چهارم، ضایعات صنعتی مواد زائد جامد، لجن های هیدرو کربنی مدیریت پسماند، بازیافت، روشهای بازیابی مواد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.