ارزیابی ریسک زیست محیطی کارخانه تولید روی بندرعباس به روش EFMEA

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME03_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2001
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران سلجوقی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس،

صابر قاسمی

دکترای مدیریت حیات وحش، عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

سمیرا قیاسی

دکترای علوم محیط زیست، استادیار گروه محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

این پژوهش با هدف شناسایی، حذف، کاهش و کنترل ریسک های زیست محیطی موجود در شرکت تولید روی بندرعباس به انجام رسید. بدین منظور کلیه فعالیت ها و فرآیندهای در حال انجام این شرکت مورد بررسی قرار گرفت و تمام جنبه های بارز زیست محیطی آن شناسایی شد. پس از شناسایی کامل جنبه های زیست محیطی با استفاده از روش تجزیه و تحلیل حالات شکست و اثرات آن بر محیط زیست(EFMEA ) به ارزیابی این جنبه ها پرداخته شد. لذا برای ارزیابی این جنبه ها عدد اولویت ریسک تعیین گردید و درجه مخاطره پذیری نیز با استفاده از روش توزیع فراوانی محاسبه گردید. پس از انجام محاسبات آماری مشخص شد آن دسته از جنبه های زیست محیطی که عدد اولویت ریسک آنها بالاتر از 5/28 می باشند دارای سطح ریسک خیلی بالا هستند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که 35/20 درصد جنبه های زیست محیطی در سطح ریسک پائین، 60/14 درصد از جنبه ها در سطح ریسک متوسط، 10/26 درصد از جنبه ها در سطح ریسک بالا و 93/38 درصد از جنبه ها در سطح ریسک خیلی بالا قرار دارند که برای سه مورد اخیر(ریسک های متوسط، بالا و خیلی بالا) اقدامات کنترلی و اصلاحی و همچنین مدیریت ریسک تعریف شده است. سپس سطح ریسک ثانویه جنبه های زیست محیطی انجام پذیرفت که بر اساس آن علاوه بر کاهش سطح ریسک تعداد 55 جنبه ریسک زیست محیطی از سطوح ریسک خیلی بالا و بالا به سطوح ریسک متوسط و پائین، میانگین مجموع RPN اولیه که برابر 19/28 محاسبه گردیده بود در ارزیابی ثانویه به 41/19 کاهش یافت.

کلیدواژه ها

ارزیابی ریسک، روی بندرعباس، روش تجزیه وتحلیل حالات شکست و اثرات آن بر محیط زیست(EFMEA)، عدد اولویت ریسک، جنبه های زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.