ارزیابی زمین آماری از تغییرات مکانی کیفیت آب زیرزمینی جهت مدیریت بهینه– مطالعه موردی دشت کوار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME03_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 731
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین پوست پرداز

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی راه، ساختمان و محیط زیست، دانشگاه شیراز،

غلامرضا رخشنده رو

استاد بخش مهندسی راه، ساختمان و محیط زیست، دانشگاه شیراز،

چکیده

مدیریت مناسب منابع آب زیرزمینی و حفظ و ارتقای کیفیت آن نیازمند وجود داده هایی در زمینه موقعیت، مقدار و پراکنش پارامترهای کیفی این آب در یک منطقه جغرافیایی معین می باشد. این تحقیق با هدف ارزیابی وضعیت کیفی آبخوان دشت کوار توسط روش های زمین آمار جهت شرب و کشاورزی صورت گرفت. برای پهنه بندی کیفی آبخوان از اطلاعات 12 حلقه چاه و غلظت یون های کلر، سولفات، سدیم و نیز پارامترهای سختی، نسبت جذب سدیم، هدایت الکتریکی و مواد معلق طی سال های 88 تا 90 در ماه های تر و خشک استفاده شد. سپس تکنیک های مختلف درونیابی شامل کریجینگ، وزن دهی عکس فاصله و توابع پایه شعاعی استفاده گردید. پهنه بندی آب شرب بر اساس طبقه بندی شولر و آب کشاورزی بر اساس طبقه بندی ویلکوکس انجام شد. نتایج راستی آزمایی نشان داد که برای پهنه بندی کیفی بهترین روش کریجینگ می باشد. درونیابی های انجام شده حاکی از آن است که در مجموع وضعیت کیفی آب زیرزمینی دشت کوار در ماه های تر نسبت به ماه های خشک بهتر است. بدین صورت که میانگین درصد آب غیر قابل شرب در ماه های تر 18 درصد و همین مقدار برای ماه های خشک 28 درصد می باشد. همچنین از نظر کشاورزی، این مقادیر به ترتیب 5 و 12 درصد می باشد.

کلیدواژه ها

کیفیت آب زیرزمینی، روش های زمین آماری، تغییرات مکانی، طبقه بندی شولر و ویلکوکس، دشت کوار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.