امکان سنجی فرآیند جمع‌آوری باتری‌های قابل شارژ غیرصنعتی ‌در کشور

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME03_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 767
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر شهریورقوزوللو

دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران، کارشناسی ارشد، فرآوری مواد معدنی:

حنیف کازرونی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران، دانشجوی دکتری بایوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی:

عدالت آزاد

دانشگاه تربیت مدرس تهران، کارشناسی ارشد، مکانیک سنگ:

عبداله دینی

دانشگاه تربیت مدرس تهران، کارشناسی ارشد، مکانیک سنگ:

چکیده

در ایران، تقریباً تمام باتری­های مصرف شده، بدون هیچ گونه مدیریتی وارد پسماندهای جامد شهری می‌شود، درحالیکه ‌بازیافت آنها و وارد کردن فلزاتی نظیر سرب، لیتیم، آنتیموان، نیکل، کادمیم و مواد آلی نظیر پلی‌پروپیلن حاصل از بازیافت باتری­ها به چرخه صنعت امری اقتصادی محسوب می­شود. متأسفانه در کشور آماری برای باتری‌های مستعمل در دست نیست و می‌توان گفت که اکثر زباله‌های به محل دفن برده می‌شوند و جداسازی خاصی در این مورد صورت نمی‌گیرد. در این تحقیق میزان باتری­های فرسوده قابل دسترس برای جمع­آوری محاسبه شده است. بدین منظور ابتدا آمار واردات تجهیزات حاوی باتری­ در 5 سال گذشته و گردآوری یک جامعه آماری 100 نفری از خانوارها، درصد باتری­های دردسترس برای جع­آوری در آن به دست آمد. نتایج نشان داد که درحدود 1859 تن باتری لیتیمیی، 795 تن باتری متال هیبریدی و 446 تن باتری نیکل کادمیم در کشور در حالت انباشت خانگی می­باشد. 1080 تن باتری­ دور ریخته شده، 329 تن جمع­آوری شده به 188 تن باتری­ به صورت غیرمصرفی در خانه می­باشد. نرخ دسترسی جمع‌آوری برای باتری‌های قابل شارژ غیرصنعتی حدود 30 % مقدار اکتساب می­باشد. در نهایت می­توان نتیجه گرفت که در حدود 1409 تن باتری برای 5 سال گذشته در دسترس برای جمع­آوری می­باشد.

کلیدواژه ها

باتری فرسوده، محیط زیست، جمع­آوری، بازیافت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.