استفاده از ارزش های معماری بومی در جهت نیل به معماری پایدار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی معماری، شهرسازی و توسعه پایدار با محوریت از معماری بومی تا شهر پایدار
  • کد COI اختصاصی: APSD01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1526
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه باغستانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

سیدهادی سروری

استادیار گروه شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

چکیده

چند دهه از مطرح شدن معماری پایدار می گذرد و راهکارهای بسیاری توسط آن، برای حل بحران های معاصر ارائه شده است؛ اما پایداری درمعماری طبق اصول از پیش تعیین شده اتفاق نمی افتد و فرآیندی پویا و همه جانبه است. لذا جهت تحقق کامل آن پرداختن به ویژگی های معماریبومی از آن جهت که برخی روابط اجتماعی و اقتصادی با محیط طبیعی و نمادهای فرهنگی به طور ماهرانه انعکاس می یابد ، امری لازم و ضروریاست. بنابراین جهت تحقق کامل پایداری، پرداختن به ویژگی های معماری بومی غیرقابل اجتناب به نظر می رسد. معماری بومی در ایران نه تنها پاسخگوی نیازهای انسان بوده، بلکه فراتر از آن و در جهت رشد و تعالی آن نیز عمل می نموده است. بنابراین درک اصول معماری بومی در این راستا بسیار با ارزش است. لذا در پژوهش حاضر با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و رویکرد توصیفی، به درک اهمیت معماری بومی در جهت تحقق معماری پایدار پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

پایداری، معماری بومی، معماری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.