شکل دهی الگوی انتشار به کمک فیدبک جزئی وفقی ساده در شبکه رادیو شناختگر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش مهندسی کامپیوتر و توسعه پایدار با محوریت شبکه های کامپیوتری، مدلسازی و امنیت سیستم ها
  • کد COI اختصاصی: CESD01_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 690
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا عسگریان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق-مخابرات دانشگاه اصفهان

کمال شاه طلبی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه اصفهان

محمد فرزان صباحی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه اصفهان

چکیده

این مقاله به چگونگی شکل دهی الگوی انتشار فرستنده‌ی ثانویه، در زمان حضور همزمان کاربران ثانویه و کاربران اولیه در یک شبکه‌ی مبتنی بر رادیو شناختگر (Cognitive Radio) می‌پردازد. یک ساختار فیدبک بسیار ساده و وفقی برای محاسبه‌ی اطلاعات حالت کانال به کار گرفته می‌شود. گیرنده‌های اولیه و ثانویه، شکل ساده‌ای از الگوریتم نرمالیزه حداقل میانگین مربعات (Normalized Least Mean Squared) NLMS- با عنوان Sign-NLMS را به کار می‌برند. خروجی هر الگوریتم ، یک تخمین از ضرایب کانال مربوطه است. گیرنده‌ها ضمن اجرای الگوریتم، با اعلام طول گام کوانتیزه شده در ابتدا و ارسال علامت خطا در هر گام از اجرا به فرستنده از طریق مسیر فیدبک، اجرای همزمان این الگوریتم در فرستنده را تضمین می‌کنند.. فرستنده نیز اطلاعات فیدبک را برای تخمین ضرایب کانال و استفاده از آن در شکل‌دهی الگوی انتشار به کار می‌گیرد. این عملیات به گونه‌ای است که بهره‌ی کانال ثانویه ماکزیمم می شود و تداخل کاربران اولیه در فاصله‌ی قابل قبولی از حد معین شده باقی می‌ماند. نتایج شبیه‌سازی، عملکرد مناسب این روش، از جنبه‌های گوناگونی نظیر تخمین مناسب کانال در فرستنده‌ی ثانویه و میزان اندک اطلاعات ارسالی در مسیر فیدبک را نشان می‌دهد. کاربرد روش پیشنهادی در استفاده‌ی بهینه از لایه‌ی فیزیکی شبکه‌های مبتنی بر رادیو شناختگر و یا مجهز شده به آن، نظیر شبکه‌های اقتضایی یا شبکه‌های حسگر خواهد بود.

کلیدواژه ها

رادیو شناختگر، شکل دهی الگوی انتشار بهینه، فیدبک جزئی، الگوریتم وفقی، اطلاعات حالت کانال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.