رویکرد جدید برای تعیین نقطه آزادسازی در هنگام گیر رشته حفاری جهت مانده یابی با استفاده از شبکه های عصبی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش مهندسی کامپیوتر و توسعه پایدار با محوریت شبکه های کامپیوتری، مدلسازی و امنیت سیستم ها
  • کد COI اختصاصی: CESD01_209
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 656
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوطالب ساسان نژاد

خلیل شهبازی

چکیده

گیر لوله حفاری، مشکل رایجی در صنعت نفت می باشد که سبب هزینه های اضافی و مشکلات زیادی در حین حفاری می گردد. هنگامیکه روش های مرسوم جهت آزادسازی لوله گیر کرده جواب ندهد، عملیات Backoff صورت می گیرد. جهت این منظور، بایستی ابتدا نقطه آزادسازی تعیین گردد در این تحقیق، تلاش شد تا با استفاده از موارد گیر موجود در صنعت و همچنین بکارگیری شبکه های عصبی مصنوعی (ANNs) مکان نقطه آزاد سازی نخستین زده شود مدل شبکه عصبی مصنوعی با استفاده از داده ههای میدانی بدست آمده استفاده شد و نتایج با نتایج واقعی مقایسه گردید مدل ANN با یک الگوریتم یادگیری نظارت شده، نوع FeedForward و آموزش شبکه بر اساس توزیع معکوس خطا ساخته شد. نتایج بدست آمده و مقایسه آن با داده های میدانی نشان داد که استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی در نخستین نقطه آزادسازی موفققیت آمیز بوده است.

کلیدواژه ها

حداکثر 5 کلمه که با کاما از یکدیگر جدا شده باشند. (B Zar 9pt Bold)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.