واکاوی رویکردهای شورای همکاری خلیج فارس در قبال ژئوپلیتیک قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در منطقه خلیج فارس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی ژئوپلیتیک جنوب غرب آسیا؛مسائل تحولات و چشم انداز
  • کد COI اختصاصی: GSWA01_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1051
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید داود آقایی

سید محمود حسینی

چکیده

شورای همکاری خلیج فارس با ادعای یجاد یک اتحادیه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... در تاریخ 26 مه 1981 در بحبوبحه جنگ ایران و عراق با شرکت شش کشور عربستان سعودی، کویت، قطر، بحرین، امارات متحده عربی و عمان شکل گرفت. اگرچه اهداف تاسیسی شورا به منظور ایجاد همگرایی بین کشور های حوزه خلیج فارس و ایجاد صلح و ثبات در منطقه ذکر شد، اما ماهیت اصلی تشکیل این شورا جلوگیری از قدرت یابی جمهوری اسلامی ایران در منطقه بوده است به طوری که سیاست های سه دهه گذشته این سازمان، رویکرد های تقابلانه سخت افزارانه و نرم افزارانه را در قبال ایران به نمایش می گذارد این کشورها همواره با خرید های عظیم تسلیحاتی از غرب توان نظامی خود را در قبال ایران تقویت می کنند و در دیگر سو با تبلیغات سو نظیر مباحثی چون شیعه هراسی و ایران هراسی و رویکردهای تقابلی در تحولات منطقه ای از جمله در مسئله جزایر سه گانه (ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک) برنامه هسته ایران، امنیت منطقه خلیج فارس و تحولات بحرین همواره خواهان کاهش قدرت یابی نفوذ و جلوگیری از گسترش روز افزون قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در منطقه بوده اند و در این راه از حمایت کشور های غربی از جمله ایالات متحده آمریکا که خواستار به انزوا کشیدن ایران اسلامی است. برخوردار بوده اند این مقاله تلاش دارد تا ضمن بر شمردن ابعاد قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در منطقه خلیج فارس، رویکردهای تقابلی کشور های عرب حوزه خلیج فارس با گسترش روز افزون قدرت نرم ایران را مورد بررسی قرار دهد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.