چالش های جهانی شدن و چشم انداز تحولات سیاسی کشورهای جنوب غرب آسیا با تاکید برا یران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی ژئوپلیتیک جنوب غرب آسیا؛مسائل تحولات و چشم انداز
  • کد COI اختصاصی: GSWA01_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 808
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا پایمرد کیاسرایی

دانشجوی دکترای تخصصی جغرافیای سیاسی، گروه جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

سجاد کریمی پاشاکی

دانشجوی دکترای تخصصی جغرافیای سیاسی، گروه جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

چکیده

امروزه جهانی شدن به عنوان اصطلاحی رایج در میان جوامع آکادمیک و عمومی، مورد استعمال بسیاری قرار می گیرد. اگرچه به نظر می رسد لفظ این واژه موازی با توسعه آن گسترش یافته است اما هنوز کشورهای جهان با جهانی شدن فراگیر فاصله دارند برخی از کشورهایی که در مجموعه های به هم پیوسته چون اتحادیه اروپا گرد هم آمده اند تواسته اند با یکسان سازی برخی از عوامل همچون پول مشترک یا حذف موانع ورود و خروج و گمرکات به سوی جهانی شدن گام بردارند اما ابعاد بسیاری از فرآیند جهانی شدن هنوز بلاتکلیف و یا افق آینده آن با ابهام مواجه می باشد این در حالیا ست که برخی از نقاط جغرافیایی دیگر همچون کشورهای جنوب غرب آسیا چالش های درون زا و برون زا با برخی از مصادیق جهانی شدن چون فرهنگ، تکنولوژی، سیسات و یا اقتصاد دارند و رویکرد دولت ها، گروه های و قومیت ها همواره فرایند جهانی شدن را در این مناطق با تنش مواجه می ساد. تحولات اخیر سیاسی ناشی از تحرکات مردمی و جنبش های اجتماعی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و برخی از کشورهای جنوب غرب آسیا خود نشان دهنده برخی از این چالش هاست. در این تحقیق با روش تحلیلی، توصیفی ضمن بررسی تاثیر تحولات اخیر سیاسی در برخی از کشورهای جنوب غرب آسیا بر فرآیند جهانی شدن چشم انداز این فرآیند را در بلند مدت تحلیل و به این سوال پاسخ داده می شود که چگونه این تحولات می توانند عوامل ژئوپلیتیکی ناشی از جهانی شدن را متاثر از خود نمایند.

کلیدواژه ها

جهانی شدن، ژئوپلیتیک، تحولات سیاسی، کشورهای جنوب غرب آسیا، چالش ها، جنبش های اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.