کارایی گیاه سنبل آبی (Eichhornia crassipes) در پاکسازی محیط های آبی آلوده به عناصر سنگین و نیتروژن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER01_241
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3935
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جاسم امینی فر

دانشجوی دکتری زراعت

محمود رمرودی

دانشیار اکولوژی گیاهان زراعی دانشگاه زابل

چکیده

در حال حاضر یکی از چالش های اساسی در زمینه محیط زیست، افزایش تدریجی غلظت فلزات سنگین در محیط به سبب عدم تجزیه آنها توسط میکروارگانیسم ها می باشد. این گونه فلزات با توجه به داشتن خواص و اثرات بالقوه سیتوتوکسیک، کارسینوژنیک و موتاژنیک، مخاطرات جدی را بر سلامت انسان و سایر موجودات زنده وارد می نمایند. در سال های اخیر، استفاده از گیاهان جهت پاکسازی محیط های آلوده به فلزات سنگین به دلایل ارزانی و سادگی از توجه بسیار زیادی برخوردار گردیده است.این فرآیند به طور طبیعی به وسیله گیاهان و فلور میکروبی ریز و سفر آنها انجام شده و جهت زدودن آلاینده های آلی و معدنی از محیط، مورد استفاده قرار می گیرد. از تکنیک گیاه پالایی می توان جهت پالایش فاضلاب ها، تالاب ها، مجموعه های طبیعی آب و خاک های کشاورزی آلوده به فلزات سنگین، بهره برد. گیاه سنبل آبی به دلیل سازگاری به طیف گسترده ای از عوامل زیست محیطی شامل اسیدیته، هدایت الکتریکی و درجه حرارت، می تواند به طور موفقیت آمیزی در سیستم های تصفیه فاضلاب جهت بهبود کیفیت آب از طریق کاهش سطوح عناصر آلی و معدنی، مورد استفاده قرار گیرد. طی بررسی کارایی این گیاه در پالایش محیط بیان شده است که، از منظر گیاه پالایی گیاه سنبل آبی گونه گیاهی امیدبخش در اصلاح طبیعی مجموعه های آبی و فاضلاب های آلوده به سطوح پایین فلزات سنگینی همچون روی، کروم، مس، کادمیوم، سرب، نقره و نیکل، می باشد. همچنین مطالعات نشان داده است که این ماکروفیت آبی در پالایش عناصر غذایی مانند نیتروژن موثر کارا بوده است که میزان این کارایی و اثر در جذب این عنصر در ارتباط با نوع سیستم و هدف نهایی از حذف عنصر بوده است.

کلیدواژه ها

گیاه پالایی، سنبل آبی، فلزات سنگین، نیتروژن، محیط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.