روش ارزش گذاری مشروط: مروری بر مطالعات انجام شده در منابع طبیعی و محیط زیست
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: NCER01_103
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1685
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشیار گروه جنگلداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استادیار گروه جنگل دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار گروه جنگل دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان
چکیده
امروزه اغلب شهرهای جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه با مشکلات و مسائل زیست محیطی مختلفی روبرو هستند که حل آنها نیازمند توجه به عوامل مختلف اقتصادی – اجتماعی، سیاسی، فیزیکی و نهادی دارد. برای این منظور ارزش گذاری مسائل و مشکلات زیست محیطی در ابعاد مختلف گام اساسی در جهت حل مشکلات و همچنین حفاظت و بهره برداری از محیط زیست و دستیابی به توسعه پایدارمحسوب می شود.یکی از ابعاد ارزش گذاری مسائل محیط زیست، ارزش گذاری اقتصادی است که در چند دهه گذشته در ادبیات اقتصاد محیط زیست و توسعه پایدار مطرح بوده است. علاوه بر این، در عرصه عمل نیز ارزش گذاری سیاست های زیست محیطی بیشتر از گذشته با ملاحظات اقتصادی روبرو گردیده است به گونه ای که برای طراحی مناسب سیاست های توسعه پایدار و اجرای کارآمد طرح ها و پروژه ها بویژه در مناطق هری و همچنین ارزیابی اثرات و پیامدهای زیست محیطی آن نیاز به تجزیه و تحلیل های اقتصادی در ارتباط با مسائل محیط زیست همواره مدنظر و از اهمیت خاصی برخوردار بوده است و لذا به فراخور موضوعات مورد بررسی، روش های مختلف ارزش گذاری اقتصادی نیز مطرح و به کار گرفته شده است. با توجه به اینکه ارزش گذاری اقتصادی اثرات زیست محیطی در تصمیم سازی برای تخصیص منابع کمیاب نقش مهمی ایفا می کند، شناخت اصول و کاربرد روش های ارزش گذاری می تواند به سیاست گذاران و برنامه ریزان برای طراحی موثر و مناسب سیاست های توسعه پایدار شهری در مواجهه با مشکلات زیست محیطی شهرها کمک نماید. این مقاله، به معرفی روش ارزش گذاری مشروط و نقاط قوت و کاستی های آن پرداخته و مطالعات انجام شده با استفاده از این روش را در بخش کشاورزی و منابع طبیعی در ایران مرور کرده است. نتایج این مرور تحقیقاتی نشان می دهد که روش ارزش گذاری مشروط ابعاد مختلفی از ارزش کالاها و خدمات زیست محیطی را اندازه گیری می کند و می بایست در به کارگیری این روش به قابلیت ها و نقاط ضعف آن توجه کرد. در ایران نزدیک به 67 مطالعه با روش ارزش گذاری مشروط انجام شده است که اکثر آنها در مورد ارزش گذاری پارک ها و مکان های تفرجی بوده است.کلیدواژه ها
ارزش گذاری اقتصادی، توسعه پایدار، روش مشروط، قابلیت ها، نقاط ضعفمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.