بررسی تعادلات مایع - مایع برای سیستمهای سه تایی متانول + آنیلین + ( دودکان یا دکان یا اکتان ) در دمای K 298/15
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
- کد COI اختصاصی: NICEC10_599
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2462
نویسندگان
دانشگاه کاشان – دانشکده مهندسی - گروه مهندسی شیمی
دانشگاه کاشان – دانشکده مهندسی - گروه مهندسی شیمی
چکیده
بررسی تجربی و تئوری فازی بخصوص تعادل مایع – مایع در مراحل مختلف طراحی و عملیات فرآیندهای شیمیایی از اهمیت بسزائی برخوردار است . در این رابطه جداسازی هیدروکربنهای آروماتیک از آلکانها در صنایع نفت از دیرباز مورد نظر و بررسی بوده است . لذا انتخاب و بررسی چگونگی عملکرد حلالهای مورد استفاده در اینگونه فرآیندها از موارد مطالعاتی بشمار می آید . در این کار ترکیبهای تعادلی مایع – مایع در مخلوطهای سه جزیی ( متانول + آنیلین + دودکان ) و ( متانول + آنیلین + دکان ) و ( متانول + آنیلین + اکتان ) در دمای K 298/15 اندازه گیری شده است داده های تجربی بوسیله روابط ضرایب فعالیت UNIQUAC و NRTL مدلسازی شده اند و پارامترهای مدلهای مورد استفاده تعیین و ارائه گردیده است . فاکتور انتخاب پذیری که معیاری از قدرت تفکیک حلال برای جداسازی آنیلین از مخلوط آلکان است تعیین و ارائه شده است . علاوه بر آن ضریب توزیع که شاخص نحوه توزیع آنیلین در فازهای در حال تعادل است نیز برای داده های تعادلی بدست آمده و گزارش گردیده است . نتایج محاسباتی ترکیب درصدهای تعادل با مدلهای مذکور با نتایج تجربی مقایسه و به انطباق مناسب آنها دلالت دارد . فاکتورهای انتخاب پذیری و ضریب توزیع بیانگر آنست که توانایی حلال متانول در جداسازی آنیلین از دودکان بیشتر از دکان و اکتان می باشد .کلیدواژه ها
تعادل مایع - مایع، مخلوط سه تایی ، استخراج ، . UNIQUAC ، NRTLمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.